Първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу Covid-19 на

...
Първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу Covid-19 на
Коментари Харесай

Тук е първата доставка на ваксината на Модерна

Първата доставка от 2400 дози на имунизацията против Covid-19 на американската фармацевтична компания „ Модерна “ дойде в България. Това разгласи по време на днешното съвещание на държавното управление министър председателят Бойко Борисов, както и разпореди на здравния министър имунизациите да се слагат навреме:

„ С идването на идващия ден би трябвало да стартира имунизирането. Да няма такива оправдания „ ами останаха две, вместо да ги хвърлим “, да по-правилно вместо да се хвърлят, да се слагат. Но на идващия в листата, а не сходно случаи, каквито имахме. Колкото по-рано свърши пандемията, толкоз по-добре, тъй като на месец се харчат големи пари “.

" БулБио " е единственото несъмнено място за доставката на имунизацията на " Модерна " у нас по контракта, който е подписан сред Европейската комисия и компанията производител.

Препаратът е по-лесен за предпазване от този на " Пфайзер " и " Бионтех ".

Ваксината на " Модерна " се съхранява при температура от минус 20 градуса, а след изваждане от фризерите може да се съхранява на температура от 2 до 8 градуса до 30 дни, заяви преди дни шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов:

" Всички РЗИ-та по този начин или другояче разполагат с хладилници, защото от 2 до 8 градуса е общоприетото предпазване на всички ваксини, тъй че във връзка с разпределянето и съхранението няма никакви проблеми. "

Страната ни е поръчала общо половин милион дози от имунизацията на " Модерна ". Основното количество се чака да дойде у нас през месеците април и юли, като е допустимо да настъпят промени според от индустриалния потенциал на компанията.

Борисов ще разиска на следващия ден с Националния действен щаб данните за заболеваемостта у нас и нуждата ограниченията да бъдат изменени:

„ Всеки ден задържане значи спомагателни големи пари, които вървят по посока на туризма, в туроператорски и какви ли още не бизнеси, с живи пари се подкрепят, а на никое място не са планувани “, сподели Борисов на държавното съвещание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР