Първата дама на Украйна Олена Зеленска сподели пред CNN за

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска сподели пред CNN за
Коментари Харесай

Не виждаме края на нашите страдания: Украйна през погледа на първата дама Олена Зеленска -

Първата дама на Украйна Олена Зеленска показа пред CNN за положението на страната сега и по какъв начин се оправя народа.

„ Петте месеца на война принудиха украинците да трансформират упованията си. След като се бяха подготвили за спора, който смятаха за спринт, в този момент доста от тях се борят с вероятността за " маратон ", споделя брачната половинка на Володимир Зеленски.

“Много е мъчно да удържаме в продължение на пет месеца. Трябва да съхраним нашата мощ, да запазим силата си. Не можем да забележим края на нашите премеждия ", споделя още тя.

Зеленска приказва пред CNN в решителен миг от битката. Въпреки че Киев реализира редица ранни победи в първите дни след съветското навлизане, наподобява, че наклонността се обръща в интерес на Кремъл, особено на изток. Руските сили са отстранили множеството украински отбранителни уреди в Луганска област и са затвърдили контрола си върху пояс от територии в южната част на страната. Луганск и прилежащият Донецк дружно съставляват украинския район Донбас - индустриално сърце, осеяно с заводи и въглищни залежи, в което се водят спорадични боеве от 2014 година насам, когато подкрепяните от Русия сепаратисти завзеха две територии - самопровъзгласилата се Донецка национална република и Луганската национална република.

Съпругът на Зеленска, президентът Володимир Зеленски, съобщи пред водачите на Г-7 в понеделник, че желае да постави завършек на войната в Украйна до началото на идната година.

Засега сраженията не престават да бушуват в източната част на страната, като ракети поразяват цели в цялата страна - в това число в понеделник търговски център, в който са се намирали минимум 1000 души, когато се е присъединила сирената за въздушно нахлуване. Най-малко 18 души бяха убити, а десетки остават в неопределеност.

Подобно на брачна половинка си, първата дама нарича атаката над мола в Кременчук „ тероризъм “ и не крие гнева си срещу методите на съветската войска. " Бяхме шокирани доста пъти. Не знам с какво още могат да ни шокират окупаторите ", споделя Зеленска.

Тя и децата им не са виждали Зеленски в продължение на два месеца от войната. В първите ѝ дни президентът живее в кабинета си. Забранено му е да вижда фамилията си, с цел да го защищити. Оттогава бойните дейности са се отдалечили от Киев, което разрешава на фамилията да се събира, само че не за продължителни интервали от време.

Зеленска споделя, че техният опит не е неповторим. Тя счита, че половината от всички украински фамилии са били разграничени от войната.

" Нашата връзка е на пауза, както и на всички украинци ", споделя тя. " Ние, както всяко семейство, чакаме да се съберем, да бъдем още веднъж дружно. "

Тя и други хора се пробват да се оправят, като " се пробват да намерят наслада в простите неща ", даже и те да са мимолетни. Оприличава себе си на фотография в град Бородянка, град на изток от Киев, окупиран от съветските сили в първите дни на войната. Снимката, споделя Зеленска, демонстрира поредност от бомбардирани, изравнени със земята здания, в които е останало единствено едно нещо - долап. " Аз съм като този долап в Бородянка ", споделя Зеленска. " Опитвам се да се задържа, тъкмо като този долап. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР