Първата четвъртина на 2019 г. бе една от най-неблагоприятните за

...
Първата четвъртина на 2019 г. бе една от най-неблагоприятните за
Коментари Харесай

Tesla подобри собствения си рекорд по доставки на автомобили

Първата четвъртина на 2019 година бе една от най-неблагоприятните за Tesla и Илон Мъск, откакто компанията разгласи спад от 31% в доставките си по отношение на същия интервал предходната година.
 Продажбите на Tesla поеха надолу
Продажбите на Tesla поеха надолу

Model 3 към момента е най-продаваният EV в света

Мъск поддържаше тезата, че занижените цифри са артикул на логистични проблеми, които попречват компанията от това да смогва с доставките на нови коли.

Милиардерът даже пропусна рождения си ден, с цел да концентрира ресурса си напълно върху решаването на проблемите на компанията.
 Как ще отпразнува рождения си ден Илон Мъск
Как ще отпразнува рождения си ден Илон Мъск

Тежка е царската корона

По всичко проличава, че напъните му са донесли резултат, откакто през вчерашния ден компанията му заяви, че е сложила нов връх за доставки през интервала март-юни тази година.

Според оповестените данни, 95 200 коли са съумели да доближат притежателите си през последното тримесечие, с което компанията си е подобрила предходния си връх от 90 700 коли, който сложи в последното тримесечие на 2018 година

Tesla и Мъск са съумели да надминат авансово плануваните 91 000 доставки с значителен марш и това незабавно се отрази в скок от 7% в цената на акциите на компанията.
 Снимка 432082

Единствената по-неприятна вест за компанията все още е, че скъпите Model S и Model X се продават много по-малко от евтиния Model 3.

Скъпите модели дават отговор единствено за 17 650 от доставките през последните три месеца, само че въпреки всичко задминават предварителните прогнози с цели 1000 бройки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР