Първан СимеоновЗа хората, които питат къде бяхте.Дълга публикация - с

...
Първан СимеоновЗа хората, които питат къде бяхте.Дълга публикация - с
Коментари Харесай

Първан Симеонов: На помията не бива да се отвръща с помия, хора!

Първан Симеонов

За хората, които питат " къде бяхте ".

Дълга обява - с опрощение за раздразнението.

Неуместната ария за Лена е доста сходна на гаврата с Караянчева години наред. На оповестените персонални фотоси на приятелката на един претендент за кмет. На оповестените записи от персоналния живот на двама души на едно стълбище. На още доста неща, допълвайте!

А Слави е прав да се сърди, че беше приравнен внезапно до мафия.

Ако бях Борисов пък щях да съм шокиран, че ме записват (като настоящ министър председател!) и веят частни диалози като знаме.

Ако бях Гешев, Цацаров щях да съм наскърбен от размера на стигмата.

Ако бях даже Пеевски и Доган щях да съм шокиран от величината на демонизацията.

Не ми се мисли какво му е на Костадинов.
А Каракачанов - с онази насложена във фотошоп торбичка? Която по " автентичност " приличаше на хилежа на банда първолаци пред написана на стената мръсна дума. Може би тъй като не всички имат съвършена талия.

Прилича ми всичко това на изнесените в медиите условия от разпит на малолетно момче, тъй като взело участие в някакъв гръмък ваучър. Ама било наследник на президента и ще му отнемем персоналния периметър. Както в този момент ще го отнемем на дъщерята и ще се опитаме да замесим президента в следващия мит във връзка някакъв филм.

А, почтено казано, тричането на създателя на този филм също е прекомерно. Някаква естетическа полиция е решила, че дефинитивно има правото да дефинира какво е добър усет и защо да се дават пари. И да съди хОра, хорА, ритуали, усет. Ехо, нали сме демократична страна към момента!? Нали сме в капитализъм - нали пазарът взема решение?

Други хора пък си самовнушиха, че някой прави интрига против тях и им пречи във " Фесбук " и назидават. А другояче са първите, които борят конспирации. И слушат Хазарта, който е непоколебим, само че обективен, нали?

Между другото, и той, и Слави най-малко имат най-малко умеенето да се самоиронизират.

 

Това всичко постоянно наподобява на все същия подтиснически нагон на глутници, които линчуват. Новите мрежи са идеални за това.

И да ви призная, най-шокиращи постоянно са най-умните представители.

Не, не им дават рецепта от партийни офиси.

По-лошо: сами влизат в психическата болест.

Мразят гратис. Вярват, че това е възвишено и следват някой идол. Може би тъй като не са го виждали от близко какви ги прави.
А западно-либералните хора у нас бяха принудени да понесат години незуслужен срам от един медиен лагер.

Аз съм последният, който ще съди, гаврил съм се може би и аз, гаврили са се с мен. Твърде постоянно са се гаврили с мен и моите сътрудници ей по този начин пътьом - щото нали, откакто се занимаваме с това, с което се занимаваме, ще би трябвало да сме неприятни, няма по какъв начин.

Единственият метод да се спре този циничен кръг на линч и изтребване на комплекси, е просто да не се отвръща.

На помията не трябва да се отвръща с мръсотия, хора.

Запазете малко нюанси, малко бройте до 10, преди да крещите. Наскоро един политик ми сподели нещо много правилно: запазете отдалеченост! Дистанция му е майката. Не може всички, които се занимаваме с социална работа, да ставаме агиткаджии. Ще би трябвало да можем да обмислим от всички страни.

 

Това, апропо, важи и за интелигентните хора, които вярно неотдавна, се сетиха, че са оставили патриотизма в неточните ръце. Само че в случай че ще вършиме цивилен прочит на патриотизма, обединявайте първо, не назидавайте!

Стана към този момент ясно, след близо три години бизплодни опити на единия бранш в нашето общество да изчегърта другия, че тези два бранша ще би трябвало да се конкурират, сплотяват и каквото там ще вършат, само че ще би трябвало да се примирят, че другият съществува. Западно-прогресивните и балкански консервативните хора у нас са тук, с цел да останат.

 

И по този начин е към този момент век и половина най-малко, свикнете! Докато двете крайни агитки се борят до кръв, уравновесеното, благоразумно българско общество отвръща взор и от двете.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР