Първа мощна пролетна буря връхлетя Пловдив. Силен вятър се изви

...
Първа мощна пролетна буря връхлетя Пловдив. Силен вятър се изви
Коментари Харесай

Първа пролетна буря връхлетя Пловдив, дърво падна върху кола в Кючука

Първа мощна пролетна стихия връхлетя Пловдив. Силен вятър се изви малко преди 17ч., причинявайки вреди в целия град. Поривите му са съпроводени с валежи. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология той е със междинна скорост 14-19 m/s . и се ориентира от северозапад.
Прочетете още
Голямо дърво се е скършило от основата и е паднало на платното на “Коматевско шосе ”. При сриването си клоните му са счупили задното стъкло на автомобил. Няма данни за потърпевши пасажери или пешеходци. На място е екип на поражната, който отстранява дървото.  



На още места в града и региона стихията съумя да провокира безпорядък с трафика. Клон се отчупи и падна на ул. „ Орловец “, като по този метод се образува и запушване. За благополучие при случая няма потърпевши.

Междувременно читатели изпратиха фотоси на сухи клони в Цар-Симеоновата градина, които са се отчупили под въздействие на стихията. Наложи се намесата на пожарникари, които отместват падналата дървесина. 

Дърво се е счупило и паднало на пътя за с. Мало Конаре, предизвиквайки съществени проблеми с трафика. 



Припомняме, че от в цялата страна е деен жълт код за мощен вятър. Утре се чака в Пловдив той да бъде още по-мощен. В часовете преди и към обяд ще духа плевел вятър от запад-северозапад, показват от Национален институт по метеорология и хидрология. Скоростта му ще доближава 30-32 m/s, по тази причина и е разгласен оранжев код за заплаха. 

 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР