Първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни

...
Първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни
Коментари Харесай

Мегакомпания избра Пловдив пред Румъния за нов завод СНИМКИ

Първа копка на високотехнологичен цех за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади направи през днешния ден министърът на стопанската система Лъчезар Борисов край Пловдив. Инвеститорът „ Интерлинк Груп “ АД, обвързван с сдружението „ Профилинк”, ще вложи близо 40 милиона лв. в ново произвеждане на територията на индустриална зона „ Марица”, част от Тракия икономическа зона. Дружеството е сертифицирано като вложител клас А.

Заводът ще бъде smart, с висока степен на автоматизация на производството, описа ръководителят на СД на „ Интерлинк груп” АД Здравко Линкин. Ще бъдат наети към 150 чиновници. Ако тази инвестиция се беше случила преди няколко години, тогава щяха да ни трябват 500 души личен състав, пресметна Линкин. Въпреки че едната база на „ Профилинк” се намира на другия завършек на Пловдив, в Южната индустриална зона, предприемачът не вижда никакъв проблем в логистиката. Дори в началото умувахме над разновидността новото ни произвеждане да бъде позиционирано в Румъния, само че макар преимуществата, се оказа, че там всичко е по-скъпо, добави той. И по този начин създали противоположен завой в капиталовите си проекти.



Общата повърхност на терена е към 200 декара, като до лятото на идната година ще бъде построено първото индустриално хале.

Днес е един безоблачен ден за Пловдив – и в метафоричен, и в дословен смисъл, приветства министър Лъчезар Борисов. Сертифицираните вложители за последните 4 години на територията на Пловдивския район са основали над 1000 нови работни места и са вложили половин милиард лв., уточни той. Правим доста старания да насърчаваме сходни вложения, те се случват и това демонстрира, че бизнес климатът в България е добър, заключи Борисов. Община „ Марица” е първенец по сертифицирани вложители, похвали се кметът Димитър Иванов. Заради вложението на пловдивската компания страната поема ангажимент да построи инфраструктура – път до околовръстното шосе. По този метод жителите на Костиево и Радиново ще имат прекрасен и къс маршрут до съществена пътна артерия, уточни Димитър Иванов. За тази година са планувани още три огромни вложения на територията на индустриална зона Марица на обща стойност към 100 милиона лв., заяви Пламен Панчев, изп.директор на Тракия икономическа зона.



.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР