Партньорът на Мелони, Андреа Джамбруно, критикуван за забележки за изнасилване в Италия

...
Италианският телевизионен водещ Андреа Джамбруно беше обвинен в обвиняване на
Коментари Харесай

Италианският телевизионен водещ Андреа Джамбруно беше обвинен в обвиняване на жертвата, след като изглежда каза, че младите жени биха могли да избегнат изнасилване, ако не получат пиян.

Джамбруно, чийто партньор е премиерът Джорджия Мелони, говори за скорошни предполагаеми групови изнасилвания в Италия.

В Сицилия седем мъже са обвинени в групово изнасилване на тийнейджър, докато се твърди, че шестима младежи са изнасилили двама млади братовчеди в град Каивано близо до Неапол.

Джамбруно каза, че коментарите му са извадени от контекста.

Премиерът Мелони каза, че ще посети Каивано в четвъртък, за да покаже солидарност към жителите на след атаката в град, който се бори с трафика на наркотици и ръководената от мафията организирана престъпност.

Майката на едно от двете момичета писа на г-жа Мелони чрез нейния адвокат казва, че семейството е получавало заплахи и малтретиране от техния квартал в района на Parco Verde на града.

Междувременно 19-годишната жена, нападната на изоставена строителна площадка в началото на юли в сицилианския град Палермо, влезе в социалните медии, за да заяви, че е напусна дома си за защитена общност за жертви на насилие.

Груповото изнасилване е заснето от нападателите й и тя очевидно се бори с последствията. Тя говори, че „водя битка с главата си, но се държа така, сякаш нищо не се е случило – и все още се усмихвам“.

Джамбруно повдигна въпроса за бандата изнасилване по време на предаване на живо по търговския канал Rete 4 в понеделник, когато - по време на разговор с редактор на вестник - те осъдиха изнасилвачите като вълци.

"Ако отидете да танцувате, имате пълното право да се напиете", каза той на зрителите. „Но ако избягвате да се напивате и да губите съзнание, може би ще избегнете и конкретни проблеми, защото тогава намирате вълка.“

Забележките му предизвикаха гневен отговор.

Мартина Семензато, която оглавява парламентарно разследване на насилието срещу жени и фемицида, каза, че „нищо не може да оправдае сексуалното насилие и жертвата никога не трябва бъдете обвинявани, по какъвто и да е начин."

Лявоцентристкият политик Киара Грибаудо го обвини в „чисто и просто обвиняване на жертвите“: няма значение да казва на мъжете, истинските виновници, а не за изнасилване, добави тя.

Най-популярната влиятелна фигура в социалните медии Киара Ферагни се оплака в Instagram, че не жените имат проблеми с вълците, а мъжете.

Оттогава Джамбруно обвинява своите хулители, че са извадили думите му от контекста и са ги използвали недобросъвестно. „Никога не съм казвал, че мъжете са свободни да изнасилват жени, които са пияни“, обясни той, като добави, че е предшествал забележките си, като е подчертал, че това е „гнусно действие, извършено от зверове“.

Неговата партньорка г-жа Мелони, която е и майка на малката им дъщеря, избягва да коментира публично недоволството.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР