Партията на Владимир Путин Единна Русия“ придоби собствена частна армия,

...
Партията на Владимир Путин Единна Русия“ придоби собствена частна армия,
Коментари Харесай

Частна армия от ултраси и неонацисти пази Путин

Партията на Владимир Путин „ Единна Русия “ закупи лична частна войска, кръстена „ Еспаньола “ (Española), която се състои най-вече от футболни ултраси.
Според украинското разузнаване в частната войска на Путин има ултранационалисти, в това число неонацисти, както и цивилни от бедните региони на Руската федерация. Част от фракцията има насъбран военен опит в сраженията в Донбас.
От 2023 година ЧВК „ Еспаньола “ към този момент е директно подчинена на членовете на партията на Путин. Групировката е декларирала статут на частна военна компания и е почнала акция за набиране на чиновници, финансирането идва от „ Единна Русия “.
Създадени са центрове за набиране на личен състав и в окупираните украински територии. На доброволците дават обещание по 2400 $ месечно за директно присъединяване във военните дейности в Украйна. Договорът е за най-малко половин година.
Допълнителен тласък са и застраховките: дават обещание на бойците до 23 000 $ при тежка контузия на фронта. При гибел на околните им ще бъдат изплатени близо 40 000 $.
Финансовите тласъци обаче са единствено прахуляк в очите. За доста от бойците на „ Еспаньола “ билетът към украинския фронт е еднопосочен. В месомелачката на фронта стотици руснаци умират всеки ден, а за Путин животът на личните му бойци няма никакво значение, стига да реализира стратегическите си цели.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР