Партията на Слави Трифонов Има такъв народ предлага , които

...
Партията на Слави Трифонов Има такъв народ предлага , които
Коментари Харесай

И "Има такъв народ" се включи в борбата срещу "джендър идеологията"

Партията на Слави Трифонов " ИТН " предлага, които ще я наредят до съперниците на " джендър идеологията ". Формацията е внесла ремонти в закона, които на процедура не разрешават половото обучение, обвързвано с съществуването на разнообразни сексуалности и полови идентичности.

Българска социалистическа партия към този момент стартира акция против " джендър идеологията ", инициирайки с въпрос: " Подкрепяте ли въвеждане на възбрана за образование, образование и агитация, свързани с смяна на пола и с концепции за различен пол, друг от мъжки и женски, измежду деца и възпитаници в просветителната система на България? " Процедурата е на стадий събиране на подписи и следва да завърши на 26 юли.

 Българска социалистическа партия публично записва референдума си против Българска социалистическа партия публично записва референдума си против " джендър идеологията "

Предложените текстове на " ИТН " гласят, че " се не разрешава разпространяването на територията на всички предучилищни и учебни заведения, както и на местата, на които обитават деца поради извънкласни образования и мероприятия, на идеология, беседи, листовки и други типове развлекателни, осведомителни и обучителни материали на здравна, полова и социална тема, несъответстваща на общоприетите морално-етични правила за понятието биологичен пол в обществото, такива, свързани с пропагандиране или ранно установяване на половата еднаквост на деца, друга от биологичната, както и осъществяването, пропагандирането и рекламата на медицински услуги на деца, включващи хормонална или различен тип терапия или намеса, несъответстваща на биологичния им пол ".

Текстовете плануват при първо нарушение на наредбите наказания от 2000 до 4000 лева за физически лица и 10 000 до 20 000 лева за юридически лица. При три или повече установени нарушавания се планува отнемане от независимост от две години до четири години.

В законопроекта се планува и " който съзнателно даде медицински наставления и медицински услуги на ненавършили 18 години лица, включващи хормонална или различен тип здравна терапия или намеса, несъответстваща на биологичния им пол, се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години, както и с публично неодобрение ".

Така препоръчаните текстове, в случай че бъдат признати, ще окажат най-сериозно влияние върху организациите, подпомагащи ЛГБТИ+ общността. Организации като " Действие " и " Сингъл степ " да вземем за пример оказват цялостна поддръжка за трансджендър хората, обвързвана с менталното здраве, медицинския преход и правната промяна на пола и активността им би могла да се сметне за закононарушение.

 Стават ли ЛГБТИ хората новата цел за Стават ли ЛГБТИ хората новата цел за " отровните " медийни стрели

Проблем ще има и за хората, родени с мъжки и женски полови белези (наричани още интерсекс - бел. авт.) и нуждаещи се от терапия или намеса за прекосяване към един от двата пола.

Промените биха били и следващ удар върху трансобщността, която преди време претърпя проваляне в битката си за равни права, откакто Върховният касационен съд (ВКС).

Вносителите обаче стимулират предложенията си с това, че " до навършването на 18 години лицата нямат построен явен мироглед и темперамент и попадат елементарно под непознато вредоносно въздействие. Ето за какво правото е призвано да обезпечи на тези лица здравословна среда, в която те да изградят хармонични връзки и визии към себе си и обществото и да изградят хармонични връзки и визии към себе си и обществото ".

В този смисъл се показва, че " всяко промотиране и напътствие към отрицателно усещане или реклама за смяна на личните му полови белези за подрастващите е вредоносно заблуждение осъществено по отношение на невръстен и малолетен жител на страната и следва да бъде глобено от обществото и от закона ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР