Партията на президента Макрон и крайната десница се представиха по-слабо

...
Партията на президента Макрон и крайната десница се представиха по-слабо
Коментари Харесай

Поражение за Макрон и крайнодесните на местните избори във Франция

Партията на президента Макрон и крайната десница се показаха по-слабо от упованията на първия тур на изборите за локални органи на властта, демонстрират изследвания, представени от Асошиейтед прес и Франс прес.

Според прогнозите на три социологически организации обичайна консервативна партия " Републиканците " е получила най-вече гласове, следвана от " Национален общ брой " на Марин Льо Пен. Левите партии и центристката партия на президента Еманюел Макрон остават след тях.

До решителния втори кръг ще доближат партиите, получили над 10 на 100 от гласовете, напомня АП, като отбелязва, че районните избори се считат от мнозина за подготовка за президентските избори, които се организират на идната година.

" Национален общ брой " излиза отпред в района Прованс-Алпи-Лазурен бряг, където получи 33 на 100 от гласовете, съобщи Ройтерс, като се базира на данни от екзитполове.

Очаква се изборната интензивност на тези избори да бъде рекордно ниска. Според социологическата организация " Елаб " са дали своят вот 31,5 на 100 от гласоподавателите, като мнозина са предпочели да се възползват от топлия безоблачен ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР