Партията на европейските социалисти /ПЕС/ ще приеме предизборния си манифест

...
Партията на европейските социалисти /ПЕС/ ще приеме предизборния си манифест
Коментари Харесай

ПЕС приема манифеста си за евроизборите на предизборен конгрес в Мадрид

Партията на европейските социалисти /ПЕС/ ще одобри предизборния си манифест на конгрес на 22 и 23 февруари в Мадрид, Испания, оповестиха от партията.

Конгресът ще бъде най-значимото събиране на ПЕС преди европейските избори през май тази година. На него ще участват президентът на ПЕС Сергей Станишев, общият претендент на левицата за ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс, както и левите министър председатели, комисари и водачи на партии. Домакин на конгреса е испанският министър председател и водач на Испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес, който неотдавна насрочи предварителни парламентарни избори на 28 април, откакто Народното събрание отхвърли оферти от държавното управление бюджет на страната. Той ще е и измежду основните представители на форума. Предвидено е и изявление на общия претендент на ПЕС за ръководител на Европейска комисия Франс Тимерманс.

"На форума ще приемем предизборния манифест на ПЕС "Нов обществен контракт за Европа " - политическата платформа, която ще преобрази Европа след изборите през май. В Мадрид ще стартираме и акцията на общия ни претендент Франс Тимерманс ", написа президентът на ПЕС Сергей Станишев в писмо до левите водачи преди конгреса. "С този мощен манифест, а и с нашия претендент, имам вяра, че влизаме в предизборната борба добре готови ", показва той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР