Партията бележи подобрение в резултатите си с два процента, което

...
Партията бележи подобрение в резултатите си с два процента, което
Коментари Харесай

Крайната десница в Германия с нов връх по популярност, нарежда се на второ място

Партията бележи усъвършенстване в резултатите си с два %, което значи, че 20% от всички интервюирани я поддържат, демонстрира изследването през днешния ден. Това би я направило втората по мощ партия в страната сега.

Други социологически организации също неотдавна оповестиха за възходящия рейтинг при изследванията за антиимигрантската партия, като числата са сред 17 и 21%, осведоми Българска телеграфна агенция.

AзГ обичайно е в периферията на немската политика. Напоследък обаче в Германия се развихри натоварен политически спор за възхода на крайната десница.

" Алтернатива за Германия " завоюва първите си избори за регионален шеф в провинция Тюрингия през юни, когато Роберт Зеселман беше определен в Зонеберг. Той е първият претендент на AзГ, който печели сходни избори.

Миналата седмица това беше последвано от първа победа при спечелването на кметско място в дребен град в близката провинция Саксония-Анхалт.

Тюрингия и Саксония-Анхалт са две от шестте немски провинции, които съставляват някогашната комунистическа Източна Германия - район, в който по принцип има по-висока поддръжка за крайната десница.

Германските консервативни християндемократи (ХДС) дружно с баварския Християнсоциален съюз (ХСС) имат най-голям дял в изследването на A Ер Де - 28 %, с един процентен пункт по-малко от преди.

Популярността на социалдемократите (ГСДП) остава непроменена - 18%, а Зелените означиха с 14% най-слабия си резултат от септември 2018 година насам.

Либералните Свободни демократи (СвДП) и твърдолинейната Левицата надлежно означиха поддръжка от 7% и 4%.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР