Партия Възраждане излезе с политическа декларация, в която разкритикува някои

...
Партия Възраждане излезе с политическа декларация, в която разкритикува някои
Коментари Харесай

Възраждане за папата: Не приемаме призиви за толерантност към ислямистките нашественици

Партия Възраждане излезе с политическа декларация, в която разкритикува някои от посланията на папа Франциск по време на визитата му у нас.

Според групировката, ръководена от Костадин Костадинов, при визитата на римския свещеник в България са създали потресаващо усещане " гротескното чуждопоклонничество, демонстрирано от родната политическа класа, медиите, наблюдаващите и анализаторите ".

" Подобни високопарни слова, екзалтираност и намерено подмазвачество на непознат посетител, колкото и почитан да е той, страната ни не помни от визитите на Брежнев по времето на социализма, когато целувките уста в уста, бяха най-невинното, което му предлагахме като стратегия ", декларират от партията.

От Възраждане изрично декларират, че не одобряват апелите на папата за повече приемливост към незаконните мигранти.

Ето и цялата позиция на партията:

Главата на Римо-католическата черква – папа Франциск е в България. На пръв взор нищо неприятно. Става дума за посещаване на религиозния лидер на над 1 милиард души по света. Същият е също така и държавен глава, политик и посланик от международна големина, фокусиращ вниманието върху себе си, където и да отиде. Визитата му у нас, без подозрение ни слага в обектива на световния новинарски продан и слага акцент върху страната ни в международен мащаб. Приветстваме отправеното от него обръщение за мир и съгласие сред християните по света, което считаме за безусловно наложително и належащо, изключително във времена, когато сме изправени пред общата опасност от радикалния ислям, искащ да ни унищожи. 

От Възраждане обаче, считаме че позитивните страни от визитата на римския свещеник в България, се изчерпват с изброеното нагоре.

Две неща от тази аудиенция, вършат изключително потресаващо усещане, изключително що се отнася до реакциите у нас.
Първо, гротескното чуждопоклонничество, демонстрирано от родната политическа класа, медиите, наблюдаващите и анализаторите. Подобни високопарни слова, екзалтираност и намерено подмазвачество на непознат посетител, колкото и почитан да е той, страната ни не помни от визитите на Брежнев по времето на социализма, когато целувките уста в уста, бяха най-невинното, което му предлагахме като стратегия. Всички вероятни малките екрани (кабелни и ефирни), онлайн издания на вестници и новинарски организации, на практика не предлагаха друго, с изключение на цялостното и напоително отразяване на всяка една стъпка от папското посещаване. 12 часа, без прекъсване… Ние от Възраждане, считаме това за надълбоко унизително и накърняващо националното ни достолепие, имайки въпреки всичко поради, че не сме новопокръстени туземци от някоя централноафриканска република, а един от най-старите християнски нации в света и най-старата страна в Европа!

На второ място, няма по какъв начин да не ни направи усещане, цялата соросоидно-грантаджийска и жълтопаветна номенклатура, окупирала студията на малките екрани и авторитетно обясняваща ни, какъв брой е напредничава и прогресивна римската черква, по ред въпроси, измежду които и най-важният за тях – мигрантският. Цялата тази кохорта, другояче войнстващо атеистична и постоянно оплюваща Православието и Българската православна черква, този път беше наденала воала на религиозното двуличие и ни поучаваше, по какъв начин би трябвало да се учим от предстоятеля на римската курия, изключително що се отнася до въпроса с незаконната имиграция в Европа и толерантното отношение към пришълците от Африка и Близкия изток. Нещо, за което папа Франциск, непрестанно приканва, и което повтори и тук на родна земя. Не стига това, ами и щял да посети лагер за незаконни имигранти у нас, с цел да изкаже своята взаимност с тях.

Тук към този момент, ние от Възраждане считаме, че би трябвало да се прояви неотстъпчивост, без значение от ранга на високия посетител. Трябва да му се изясни, несъмнено внимателно и дипломатично, само че задоволително ясно и недвусмислено, че не споделяме неговото схващане по този въпрос. Че точно ние българите сме едни от основателите на европейската цивилизация и носим отговорност за нейното оцеляване. Че би трябвало да бъдем солидарни, на първо място с жертвите на десетките терористични атентати, осъществени от ислямски фундаменталисти на територията на Европа и с милионите потърпевши европейци от ислямската битова престъпност на континента. Че първо би трябвало да се погрижим за стотиците хиляди европейки и християнки, изнасилвани и убивани от мюсюлманските пришълци всяка година, а не да роним сълзи за техните палачи!

Европа би трябвало да се отбрани и да резервира своя цивилизационен и християнски темперамент непременно, с цел да не живеят децата ни в боязън и с цел да не се трансфорат в посетители на личния си континент.

Това ще бъде и една от главните политики, които Възраждане ще следва, дружно с други сродни на нас политически сили, откакто изпратим нашите представители в Европейския парламент. България за българите, Европа за европейците!

Възраждане с номер 27 – единствено ние можем!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР