Партия АТАКА гласува „ЗА“ промените в Законопроекта за концесиите, с

...
Партия АТАКА гласува „ЗА“ промените в Законопроекта за концесиите, с
Коментари Харесай

Атака се обяви против концесията на Летище „София“

Партия АТАКА гласоподава „ ЗА “ измененията в Законопроекта за концесиите, с които Българска социалистическа партия предложи обектите от забранителния лист за приватизация да не се отдават на концесия. С тях се целеше прекъсване на концесията на летище „ София “.

Това оповестиха от пресцентъра на партията.

„ От АТАКА сме безапелационни – ние сме срещу отдаването на концесията на Летище „ София “, съобщи по време на дебатите в Народното събрание Волен Сидеров.

„ Няма да я поддържа. Тя не е съгласувана с мен и сътрудниците ми от АТАКА. Не поддържаме концесиите като форма на ръководство на стопанската система в XXI в. Това е отживялост от колониалното време. Това е виждане на партията, която съм основал през 2005 година като идеология “, съобщи Сидеров от парламентарната естрада.

По мотив двудневните нападки на Корнелия Нинова, че Сидеров нямало да поддържа предлагането им, водачът на АТАКА съобщи:

„ Г-жо Нинова, особено за вас нося една брошура „ Какво направи АТАКА в 42-то Народно събрание “, може да продължите да преписвате и този труд, с изключение на „ Планът Сидеров “. За 156 работни дни в 42-то Народно събрание предложихме 31 законопроекта, 25 проекторешения и 3 заявления. Тогава на власт беше обединението БСП- Движение за права и свободи, която гласуваше за главните неща с ГЕРБ. Всички наши хрумвания бяха отхвърлени от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ. Вашата партия отхвърли предлагането на АТАКА минималната пенсия да бъде на 500 лв.. АТАКА предложи унищожаване на плоския налог и прекосяване към прогресивно подоходно облагане. Отхвърлено беше с гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. И слушайте деликатно, АТАКА предложи преустановяване на настоящите концесионни контракти за рандеман на злато, редки и скъпи метали. Нещо, за което приказвам от 15 години, вие не бяхте в политиката, г-жо Нинова.

Отхвърлено с гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. АТАКА предложи Данък добавена стойност за самун, медикаменти и учебници да е 0%. Отхвърлено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия “, изброи обстоятелствата Сидеров и продължи към Българска социалистическа партия:

„ Когато предлагах да се прекратят златните концесии, вие бяхте срещу. Когато предлагах да се изгонят ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН, които заграбиха българското Енерго, вие бяхте срещу. Наричахте ни антисистемна партия ". "Сега говорите с нашите думи, крадете нашите хрумвания. Поне благодарете, че има от къде да преписвате “, съобщи още той и подари на Нинова книжката с предложенията на АТАКА.

В имитация към алените депутати, които споделиха, че АТАКА е дребна партия и прави взаимни отстъпки, Сидеров отговори, че против партията му през годините се е водела такава черна пропагандна война, каквато не се е водила в никакъв случай в историята на България.

„ Всъщност АТАКА ви проправи пътя, сподели ви по какъв начин да действате, какво да вършиме “ и заключи обратно на упованията на Българска социалистическа партия: „ Да, постоянно сме били против концесиите и ще бъдем против тях! “ Що се отнася до компромисите, Сидеров беше безапелационен: „ Ако вие на следващия ден сте министър-председател, няма да може да вземете нито едно решение без съответните посолства да ви кажат „ да “. Това е жалкото положение на страната ни. Ние се мъчим да помогнем нещо, по тази причина сме във властта. Ако не бях станал съдружен сътрудник, нямаше да стане болничното заведение в Ямбол, която очаквам над 30 години. Това е резултатът на компромиса “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР