Партиите ще връщат надвзетите държавни субсидии за три години назад.

...
Партиите ще връщат надвзетите държавни субсидии за три години назад.
Коментари Харесай

Партиите ще връщат надвзети субсидии за три години назад, реши правната комисия

Партиите ще връщат надвзетите държавни дотации за три години обратно. Това реши парламентарната комисия по правни въпроси. 
 Шест партии имат да връщат партийни дотации, Горанов има 30 дни да стартира да ги събира
Предложението на Министерския съвет утвърдиха 15 депутати. 

Преизчисляване на дотациите ще се направи за интервала 26 май 2016 година - 30 април 2019 година Срокът е подобен, защото има отминалост от три години. За момента не е ясно дали има надвзети дотации и преди този момент. 

За надвзети дотации заяви " Шоуто на Слави ", като уточни, че през 2018 година партиите са получили не по 11 лв., а по 13,23 лв..

Върховната административна прокуратура удостовери изнесената информация и разгласи, че ще проверява закононарушение при установяване на партийните дотации. 

ВАП сезира финансовия министър Владислав Горанов определи 30-дневен период, в който стартират незабавни дейности за събиране и възобновяване на изплатените допълнително суми по годишните дотации на правоимащите партии за интервала 2016 г.– 2018 година

Горанов оправда вземането на по-високи дотации с несъвършенство на законодателството, което по думите му разрешава преразпределяне на част от парите на партиите, които са влезнали в Народното събрание. 

По време на съвещанието на правната комисия зам.-министърът на финансите Росица Велкова разгласи, че методиката на пресмятане на дотациите е една и съща от 2005 година насам - дотацията се дефинира посредством умножаване на действителните гласове по сумата за един глас, а по-късно цялата сума се разпределя съразмерно на партиите, които имат право да получат дотация. 

Предстои законопроектът да се гласоподава и в пленарна зала. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР