Партиите, които не успяха да осигурят стабилно управление, успяха да

...
Партиите, които не успяха да осигурят стабилно управление, успяха да
Коментари Харесай

Радев възложи на Главчев да състави кабинет до 7 дни

" Партиите, които не съумяха да обезпечат устойчиво ръководство, съумяха да лимитират оптимално пълномощията на президентската институция, като ги слагат в тясна рамка. Направиха го чисто механично ", съобщи президентът Румен Радев, представен от БГНЕС.

" За да се нагърбиш с ръководството на страната и то в рецесия не е задоволително да си част от администрацията да смениш офиса си с този на мин. -председател., а да имаш психическата настройка и подготвеност да се заемеш с тази сложна задача. Страната ни се оказа на прага на невиждана конституционна рецесия ", добави Радев.

Радев означи, че Главчев само е приел да се нагърби с тази задача.

" До 7 дни считам, че този мандат би трябвало да бъде изпълнен. Очаквам ви най-късно в събота – 6 април да определите състав на Министерски съвет, тогава ще поканя и на съвещания политическите партии ", акцентира Радев.

" Очаквам от вас кабинет, който да е оптимално политически безпристрастен, който да работи в полза на българските жители и България, добави Радев и даде обещание да не се намесва по никакъв метод в съставянето на държавно управление.
" Това е мъчно решение, само че каква беше алтернативата, защото аз останах финален, който може да осъществя процедурата, алтернативата беше да хвърлим страната в конституционна рецесия с неразбираеми последствия. Те щяха да бъдат доста зле. С отговорност подобавам към написаното в конституцията и ще го извърша ", съобщи ат своя страна Димитър Главчев.

" Заявявам, че ще показва състав на държавно управление равноотдалечен от всички политически сили, състав от некорумпирани и неопетнени специалисти ", даде поръчка Главчев, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР