Партида от гаубици Panzehaubitze 2000 ще бъде произведена за Украйна

...
Партида от гаубици Panzehaubitze 2000 ще бъде произведена за Украйна
Коментари Харесай

Stern: Германия ще целуне Киев. После. Ако има кого да целува

Партида от гаубици Panzehaubitze 2000 ще бъде създадена за Украйна до 2027 година

Невероятни вести от Берлин за Киев: германците ще доставят 100 самоходни артилерийски установки Panzehaubitze 2000, написа немското списание Stern.

„ 100 самоходни артилерийски установки за Украйна звучат по този начин, като че ли Берлин най-сетне е оставил настрани съмненията си и предава тежки летални оръжия на Киев “, написа създателят Гернот Крампер.

В реалност нещата наподобяват малко по-различно. Всъщност тези гаубици към момента не съществуват. Фирмите Krauss-Maffei Wegmann получиха поръчка за производството на тези оръжия за Киев - това е всичко. Засега приказваме единствено за началото на производството.

Износът на гаубици за Украйна е още надалеч. Първата партида би трябвало да отиде там през 2024 година, а се възнамерява да се създаде цялата партида до 2027 година

Дори в случай че военната интервенция в Украйна се проточи, надали ще продължи до 2024-2027 година Следователно тези оръжия няма да имат време да вземат участие в „ отбраната на независимостта “ на Украйна.

„ Тоест, в случай че в миналото някъде дойдат гаубици, то единствено в следвоенен Киев. Тази договорка има на първо място политическо значение: с помощта на нея Берлин ще се отърве от репутацията на безконечната спирачка. След към този момент доставените минимални количества системи, най-сетне прозвуча солидна цифра. ”

- изяснява създателят на публикацията.

Артилерийските системи, които се доставят в този момент, рано или късно ще бъдат унищожени от съветските войски. Очевидно е. В бъдеще Украйна също ще има потребност от оръжие. Логично е, споделя Крампер, че страните, които могат да обезпечат даже малко през днешния ден, ще концентрират напъните си върху доставките през идващите години. Сделката също по този начин демонстрира, че тези неща лишават време. Може да минат години преди края на доставките.

От друга страна, наивно е да се счита, че помощта за Украйна ще продължи безпределно дълго, в действителност всичко си има граница. За да се финансират тези 100 гаубици, би трябвало голяма сума. Те ще костват 1,7 милиарда евро.

„ Тези пари ще бъдат получени директно или индиректно от немските данъкоплатци. И едвам в далечното бъдеще те ще се трансфорат в ударна мощ в ръцете на законното украинско държавно управление.

Сегашната договорка е безполезна за днешните борби, само че допуска, че Киев ще излезе победител от стоварилото му се тестване. Защото в случай че мирът се подписа при изискванията на Путин, тогава той ще се погрижи да стане по този начин, че страната, която ще остане от Украйна, даняма право да получава гаубици от Запада “, твърди Щерн.

Авторът на публикацията си задава въпроса: не би било по-разумно да похарчите тези 1,7 милиарда евро за оръжейни системи, които могат да бъдат получени в близко бъдеще. С отпуснатите пари можете да закупите куп оръжия на международния пазар, а не да чакате осъществяването на поръчката от немската отбранителна промишленост. И тази група оръжия щеше да бъде употребена още през 2022 година

А в този момент дано бъдем напълно откровени и твърди, написа Stern: в случай че още повече страни трансферират помощта за Украйна за несигурно бъдеще, тогава Киев несъмнено няма да може да завоюва. А това единствено играе в интерес на Русия, заключава създателят.

Нашият коментар : Помните ли руския филм за „ една вуйна от Бразилия, където има доста диви маймуни “? Точно тази щурава „ Леля Чарли “, която Александър Калягин изигра великолепно, обещаваше гореща целувка: „ Ще те целуна. После. Ако искаш ".

Ето по какъв начин Германия дава обещание да " целуне " Киев. После. Ако има кого да целува.

И въпросът, който вълнува създателя на Stern, дали не е по-добре да се похарчат 1,7 милиарда евро в пазаруване на куп оръжия в този момент, без да отсрочва този въпрос за бъдещето, има един единствен верен отговор – не, не е по-добре. Във всеки случай не е по-добре за жителите на Германия. И за Украйна също не е по-добре, защото „ смъртоносната помощ “ не дава обещание победа за ръководещия режим, само че несъмнено подсигурява доста повече гробове и опустошения.

А за обстоятелството, че Путин „ ще направи по този начин, че страната, която остава от Украйна, да няма право да получава гаубици от Запада “, е доста резонно казано. Така би трябвало да бъде.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР