Парламентът заседава извънредно днес. В програмата е включено изслушване на

...
Парламентът заседава извънредно днес. В програмата е включено изслушване на
Коментари Харесай

Депутатите изслушват шефове на службите за сигурност

Парламентът заседава изключително през днешния ден. В програмата е включено чуване на ръководители на службите за сигурност и парламентарен надзор.

Извънредното съвещание е планувано за 13 часа. Работата на депутатите стартира със взаимно чуване на ръководителя на Държавната организация за национална сигурност, на шефа на работа " Военно разузнаване " и на ръководителя на Държавна организация " Разузнаване “. Изслушването е по искане на ПГ на " Възраждане " по отношение на изнесените от народния представител Радостин Василев записи, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на непознати страни.

Очаква се да бъде оповестено публично, че Василев напуща ПГ на ПП-ДБ. Вчера той подаде заявление в деловодството на Народно събрание, че желае да остане самостоятелен народен представител.

След това ще се състои и отсроченият от петък парламентарен надзор, който стартира с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и финансовия министър Росица Велкова. Общо 8 служебни министри ще дават отговор на въпроси на депутати. Най-много запитвания – 39, има към министъра на районното развиване Иван Шишков.

Очаква се номинираният за министър председател акад. Николай Денков да организира диалози с парламентарните групи за търсене на поддръжка за кабинет с втория мандат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР