Парламентът вероятно ще създаде временна комисия за проучване на всички

...
Парламентът вероятно ще създаде временна комисия за проучване на всички
Коментари Харесай

Не е за вярване! Запис с гласа на Алексей Петров провокира създаването на парламентарна комисия

Парламентът евентуално ще сътвори краткотрайна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване. Повод за това пък, наподобява, е последният запис с гласа на Алексей Петров, публикуван от ютюбър преди десетина дни след убийството на Петров през август. Записът бил изработен през септември 2022 година В него някогашната барета загатва нещо за машините, което бе мотив за спекулации, че става въпрос за подправяне на вота, предава Флагман.
Тази седмица от Българска социалистическа партия внесоха предложение за основаване на краткотрайната комисия, която да се занимае със сигурността на този тип гласоподаване. Днес Борислав Гуцанов от соцпартията предложи от трибуната на Народното събрание точката да влезе в седмичната стратегия.
Не един и два записа излязоха в интернет пространството, аргументира се Гуцанов. Във Франция и Германия не инцидентно били отстранени машините след отчети на службите им за сигурност.
Целта на краткотрайната комисия щяла да е да се откри, в случай че има операции, те да бъдат „ изправени “. Така щели да се изчистят всички приказки за кодовете, за които имаше замяна на реплики сред Георги Свиленски и Кирил Петков в предходния парламент.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, изненадващо или не, разгласи, че те ще поддържат основаването на краткотрайната комисия, въпреки че предлагането идва от опозицията.
Крайно време било обществото да разбере истината. Атанасова също напомни за разговора сред Свиленски и Петков в 48-ото Народно заседание.
По нейно предложение бе признато точката за съставянето на краткотрайната комисия да е трета в дневния ред, само че за на следващия ден.
„ За “ гласоподаваха всички парламентарни групи. Разделение имаше единствено в тази на ПП-ДБ. 17 от техните депутати бяха „ за “, 7 – „ срещу “, и 20 – „ въздържал се “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР