Парламентът възложи на правителството да ускори процеса по приемането на

...
Парламентът възложи на правителството да ускори процеса по приемането на
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 28.10.2022 г.


Парламентът разпореди на държавното управление да форсира процеса по приемането на еврото. Целевата дата остава 1 януари 2024 година.

Смяната на тактиката на „ Булгаргаз ” от директни договаряния към конкурентни процедури ясно демонстрира резултати. Това разгласи на брифинг министърът на енергетиката Росен Христов. „ Цифровото изражение за ноември е 200 млн. лв.. Ако бяхме траяли остарялата тактика, ноември щяхме да платим 200 млн. лв. повече за същото количество газ, което използваме ”, добави той и поздрави управлението на компанията.

България е в сложен интервал и българският народ се довери още веднъж на ГЕРБ, като ни сложи преди всичко. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Маркус Фербер, ръководител на фондация " Ханс Зайдел ". Председателят на ГЕРБ е на посещаване в Бавария на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС), оповестиха от ГЕРБ.

" Вчера с доста старания успяхме да приемем в Народното събрание, по самодейност на ПГ на ГЕРБ-СДС, решение за потвърждаване пътя на България към еврото - от 2024 година В първия ден на Народното събрание внесохме Проект на решение за предоставяне на военна помощ на Украйна ", уточни Борисов. Също по този начин още в първия ден внесохме Проект на решение за 100% диверсификация от съветски газ и съветско нуклеарно гориво, добави водачът на ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ разяснява, че се задълбочава казуса с незаконните мигранти на територията на цялата страна. По думите му те са на всички места и казусът ескалира.

Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая с Автомагистрала " Хемус ". Апелирам доста деликатно да видите кои са тези лица, тъй като това не са тези анонимни жители, които гледахме по малките екрани при започване на случая. Това съобщи пред медиите в Народното събрание служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Съоръженията, стопанисвани от Електроенергийния систематичен оператор, са готови от екипите на сдружението да обезпечат безаварийната и сигурна работа на електропреносна система през есенно-зимния сезон 2022/2023 година, оповестяват от ЕСО.

Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет е подготвена да поеме всички разноски за материалните вреди в наводнените през септември карловски села.

Президентът Румен Радев ще предложения в понеделник на съвещания за сформиране на държавно управление втората политическа мощ в 48-ото Народно заседание. Това е парламентарната група на " Продължаваме Промяната ", разгласи самият той на брифинг.

Ако отидем на други избори, няма да се промени нищо значително от това, което следим в този момент. Единственото, което ще се промени, е, че политическите обединения ще са в едно менгеме, в което те знаят, че няма да имат никакъв потребен ход. Защото този, който каже – " Ние още веднъж няма да вършим държавно управление " ще претърпи една голяма електорална вреда, примерно на локалните избори ", съобщи в " Денят стартира " социологът Евелина Славкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР