Парламентът ще заседава извънредно в понеделник от 9.00 часа, като в

...
Парламентът ще заседава извънредно в понеделник от 9.00 часа, като в
Коментари Харесай

Депутатите заседават извънредно за второ гласуване на актуализацията на бюджета

Парламентът ще заседава изключително в понеделник от 9.00 часа, като в дневния ред на съвещанието е замразяването на депутатските заплати, второто гласоподаване на Закона за държавния бюджет и второто четене на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното положениe, написа Пик.

Извънредното състояние ще продължи до 13 май 2020 г. решиха към този момент депутатите. Със 122 гласа " за ", 47 " срещу " и 7 - " въздържал се ", предлагането за удължение на изключителното състояние беше признато в петък.

Комисията по бюджет и финанси в парламента прие на второ четене актуализацията на бюджета за тази година в неделя.

С 2 милиарда евро ще бъде повишен размерът на световната облигационна стратегия, посредством която страната ни може да поеме дълг от интернационалните финансови пазари, реши бюджетната комисия. Лимитът на новия държавен дълг през цялата 2020 година ще бъде 10 милиарда лв., както бе препоръчано от държавното управление.

Въпреки че депутати от ГЕРБ предложиха в актуализацията да се запише и опция за финансиране посредством Международния валутен фонд, финансовият министър Владислав Горанов настоя тя да бъде оттеглена, тъй като страната ни не е на стадий, при който се постанова да прибегнем до най-големия международен заемодател.

Вносителят на предлагането за финансиране през Международния валутен фонд Менда Стоянова изясни, че желае да даде целия набор от благоприятни условия пред държавното управление, с цел да се обезпечи най-изгоден дълг, който се постанова поради рецесията с COVID-19. Стоянова разгласи, че отдръпва предлагането, а финансовият министър Владислав Горанов беше безапелационен: „ Рано е за сходен спор “.

В текстовете, утвърдени на второ четене от отрасловата комисия, остава опцията за финансиране посредством интернационалните финансови институции, както и посредством емисия външен дълг.

Тя ще бъде направена по контракта, подписан от страната ни през 2015 година, в който има предел от 8 милиарда евро. „ 5,144 милиарда са изтеглени, изразходвани и до 8 милиарда остават 2,856 милиарда евро да бъдат увеличени с още 2 милиарда – т.е. да имаме предел по тази стратегия 4, 856 милиарда евро “, изясни Менда Стоянова.

В оповестените претекстове на кабинета за актуализацията на държавния бюджет, се споделя, че „ от фискална позиция България се намира в добра кондиция на прага на тази изключителна обстановка ".

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР