Парламентът ще разгледа промени в Закона за Търговския регистър, чиято

...
Парламентът ще разгледа промени в Закона за Търговския регистър, чиято
Коментари Харесай

Депутатите разглеждат промени в Закона за Търговския регистър

Парламентът ще прегледа промени в Закона за Търговския указател, чиято цел е да улеснят подаването на заявки за благосъстоятелност. Депутатите би трябвало да гласоподават и промени в закона против изпирането на пари.

Целта на измененията е да се предотврати претоварване на Агенцията по вписванията с заявления от неактивни предприятия, които съгласно формалната статистика са сред 150 и 200 000. Затова и Министерски съвет предлага на Народното събрание декларациите на компаниите, регистрирани в офшорни зони, ще се преглеждат настрана от другите.

В случай че не бъдат подхванати законодателни ограничения за споразумяване на условията и периодите, може да се чака посоченият брой субекти, които не са осъществявали активност през финансовата 2018 година, да подхващат дейности за оповестяване на заявления в осведомителната система, последствието ще е струпване на голям брой заявки в Агенцията по вписванията. Затова сдруженията, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, следените от тях лица и техните действителни притежатели, ще се преглеждат по реда на постъпването им настрана от другите заявки, предлага Министерският съвет.
Депутатите ще обсъдят и промени в Закона за физическото образование и спорта, с които се дава опция постъпленията от Български състезателен тотализатор да могат да бъдат употребявани за ремонт на спортни обекти и уреди в учебните заведения.
Заседанието на Народното събрание е планувано за 13 часа. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР