Парламентът ще приеме преговорната си позиция за разговорите с правителствата

...
Парламентът ще приеме преговорната си позиция за разговорите с правителствата
Коментари Харесай

Членовете на ЕП ще гласуват преразгледани правила за превоза на отпадъци

Парламентът ще одобри преговорната си позиция за диалозите с държавните управления на Европейски Съюз по нов закон за реформиране на процедурите и ограниченията за надзор на Европейски Съюз при транспорта на боклуци.

Докладът, признат от членовете на комисията на Екологичен потенциал по околна среда през декември 2022 година, предлага по-ефективен продан на информация и ограничения за бистрота при транспорта на боклуци в границите на Европейски Съюз. Той също по този начин вкарва по-строги правила за износа на боклуци отвън Европейски Съюз, както и засилено попречване и откриване на противозаконни транспорти. Преработеното законодателство следва да усъвършенства опазването на околната среда и човешкото здраве, като в същото време се употребяват пълноценно опциите, предоставяни от отпадъците, за реализиране на задачите на Европейски Съюз за кръгова стопанска система и стопанска система с нулево замърсяване.

Дебатът ще се организира в понеделник, а гласуването е планувано за вторник.

Контекст

На 17 ноември 2021 година Комисията показа предложение за промяна на разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на транспорта на боклуци, с което се откриват процедури и ограничения за надзор на транспорта на боклуци според от техния генезис, предназначение и маршрут на превозване, типа на транспортираните боклуци и типа на третирането им, прилагано при постигане на местоназначението им.

През 2020 година износът на боклуци от Европейски Съюз за страни отвън Европейски Съюз е достигнал 32,7 млн. тона, което съставлява към 16 % от международната търговия с боклуци. Освен това всяка година сред страните от Европейски Съюз се транспортират към 67 млн. тона боклуци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР