Парламентът ще гласува промените в Закона за МВР, с които

...
Парламентът ще гласува промените в Закона за МВР, с които
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува парите за униформи на полицаите

Парламентът ще гласоподава измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, с които на служителите на реда, неполучили униформи, ще бъде изплатена паричната им равноценност. Предложението бе на народни представители от ГЕРБ и пристигна ден откакто министър председателят Бойко Борисов даде обещание пари за униформи и унищожаване на лимита за гориво на полицейските коли на националното заседание на Министерство на вътрешните работи в понеделник.

Предложението бе гласувано в комисия тази седмица, а през вчерашния ден след среща с вътрешния министър, синдикатите публично оповестиха желанието си за народен митинг при започване на юли в столицата.

В началото на месеца синдикатите желаеха 15-процентово нарастване на полицейските възнагражения. От думите на вътрешния министър Валентин Радев обаче стана известно, че няма по какъв начин да се случи в сегашния миг, тъй като няма причини за това. По късно, обсъждайки проблемите на чиновниците в системата, министър председателят Бойко Борисов увери, че държавното управление ще обезпечи средства за униформи, които служителите на реда не са получавали от 4-5 години, както и за гориво.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР