Парламентът се мести в сградата на бившия Партиен дом, ще

...
Парламентът се мести в сградата на бившия Партиен дом, ще
Коментари Харесай

Росен Желязков: Парламентът се мести в бившия Партиен дом, ще заседава тук до края на 49-тото НС

Парламентът се мести в постройката на някогашния Партиен дом, ще заседава тук най-малко до края на 49-тото Народно събрание.

 

Това удостовери публично пред публицисти ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Желязков запозна представителите на медиите с условията, при които Народното събрание ще работи в постройката на пл. „ Княз Александър I “ №1.

 

" Народните представители ще влязат в реновираната преди няколко години зала " Света София " за първото си постоянно съвещание след лятната почивка - на 1 септември ", стана ясно от думите му.

 

Желязков разясни, че обичайна постройка на Народното събрание се нуждае от сериозен ремонт. По думите му би трябвало да се направи съществено проучване и да се стартира една реорганизация, защото постройката не е ремонтирана от десетилетия.

 

" Тя е културна полезност от национално значение и би трябвало да бъде непокътната, като най-належащото, с изключение на инфраструктурата, е ремонтът на покрива, тъй като дава съществени течове, което към този момент си проличава и по фасадата на Народното събрание ", добави Желязков.

Относно новата зала в добре познатия Партиен дом Желязков съобщи: " Имаше и политическа, и действителна дискусия, обвързвана с достъпа на публицистите, уповавам се, че виждате, че има много сериозна смяна в това. От позиция провеждането на съвещанията, ще е доста по-оптимално, тъй като на едно място ще бъдат и комисиите, парламентарните групи, както и управлението на Народното събрание, а и има много по-съвременни и много по-добри условия за работата. "

 

И добави, че единодушие сред парламентарните групи за тази смяна има, като само от " ИТН " не са съгласни.

 

Историята на някогашния Партиен дом

 

След преврата на 9 септември комунистическият режим стартира да открива своята власт и стартира и търсенето на седалища на партията. Избран е Партийният дом и след близо шест години строителни години той се трансформира в събирателно ядро на партията и на администрацията. Сградата се простира на близо 40 хиляди квадратни метра и коридорите са с дължина към 3 километра.

 

В края на последния си управнически мандат ГЕРБ реалокира Народното събрание в постройката, която е в непосредствена непосредственост до Министерския съвет и президентството. С идването на власт на " Продължаваме промяната " през 2022 година депутатите още веднъж се завърнаха в по-малката постройка, ситуирана на площад „ Народно заседание “ №2.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР