Парламентът реши в Университета Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас

...
Парламентът реши в Университета Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас
Коментари Харесай

Парламентът реши да бъде открит Медицински факултет в бургаски университет

Парламентът реши в Университета „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас да бъде открит " Медицински факултет “. Решението бе единомислещо признато с 91 гласа „ за “.
Предложението да се открие Медицински факултет е на Академичния съвет на университета. Предвижда се в новото звено да има 54 преподаватели в 9 катедри, а 70% от лекциите ще се водят от хабилитирани преподаватели.
В новия факултет ще се учи медицина, дентална медицина, както и медицина в региона на опазването на здравето и спорта. Университетът към този момент разполага с нужната база. За клиничната процедура висшето образователно заведение ще подписа контракти с две академични лечебни заведения в Бургас.
Зам.- министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков разгласи: „ За нас е доста значимо в района, създавайки прелестно учебно заведение за медици, да може да подсигуряваме кариерно и академично развиване на младите лекари “. „ Поддържаме напълно решението на държавното управление в тази посока “, сподели той.
Депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева съобщи: „ Решението за разкриване на Медицински факултет е мощно подкрепяно от бургаската общност. Откриването на факултета е израз на предпочитаната поддръжка за развиването на образованието и достъпа до високо качествена здравна грижа “.
„ Разкриването на факултета ще спомогне за това младежите да могат да учат медицина покрай родните си места “, разяснява тя. „ 10-годишни старания предшестват днешния ден “, посочи Ивелина Василева.
Депутатът от „ Обединени патриоти “ и водач на НФСБ Валери Симеонов съобщи: „ С голямо наслаждение поддържаме това решение “.
„ Тази нужда фактически е доста остаряла и би трябвало да бъде покрита “, уточни той. „ Бургаска област е болничното заведение на Сливен и Ямбол. Това са обстоятелствата. Има търсене на медицински услуги от прилежащите области “, сподели още Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР