Парламентът работи доста интензивно, с много извънредно работно време. Почти

...
Парламентът работи доста интензивно, с много извънредно работно време. Почти
Коментари Харесай

Комитова: НС работи доста интензивно, но много време бе похарчено в политически PR


„ Парламентът работи много интензивно, с доста изключително работно време. Почти всеки вторник се даваше ексклузивен парламентарен ден. Никога не е завършило в петък в 14 ч. работното време. “ Това разяснява Виолета Комитова от ‚ “.

По думите ѝ обаче много от времето е изхабено в политически ПР.

„ Нито един път не сме си разрешили да хабим времето по този метод на Народното събрание, тъй като считам, че това не води до нищо. Партиите се състезават да вкарат още един народен представител повече в идващото Народно заседание “, счита тя.

Комитова изясни, че от „ “ са взели участие посредством поддръжка на всевъзможни рационални решения, без значение от коя партия са дадени.

„ Защото в Народното събрание има една ревнивост, една партия като даде предложение, другите могат да не го гласоподават единствено тъй като е обещано от партия X. Ние не изпитваме такава ревнивост в „ Българския напредък “, сподели тя.

Комитова загатна и приноса на партията си за решение, обвързвано с фотоволтаиците, когато са съумели да убедят и другите да го поддържат.

„ Променихме закона по този начин, че всички хора, които желаят да изложат на еднофамилни къщи и на вилни здания да го създадат, без да се молят на енергоразпределителните сдружения. Става дума за произвеждане на ток за лично ползване. В предлагането в закона, което заварих след боледуване - беше жителите за лично ползване да желаят документ от енергоразпределителните сдружения. А енергоразпределителните сдружения в никакъв случай не биха им дали този документ те ще потрепваше почнат да заплащат по-малко към тези сдружения. Затова ние направихме корекции. Убедих всички партии в Народното събрание и като промяна на текст на второ гласоподаване в Народното събрание това беше гласувано с доста огромно мнозинство “, сподели тя.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР