Парламентът прие промени в Закона за преминаването през и пребиваването

...
Парламентът прие промени в Закона за преминаването през и пребиваването
Коментари Харесай

На първо четене отложиха електронните документи за 2020 г.

Парламентът одобри промени в Закона за прекосяването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на непознати въоръжени сили. „ За “ измененията гласоподаваха 95 народни представители, „ срещу “ – 25 и „ въздържали се “ - 11, с което законопроектът бе признат на първо четене.
Парламентът реши датата 1 януари 2019 година за влизане в действие на опцията за издаване на български персонални документи с електронна идентификация, които са част от новото потомство документи, да бъде изменена на 1 януари 2020 година Основната част от промените са свързани с въвеждането на документ – карта на чиновник в конструкция на НАТО и на подвластно лице на подобен чиновник. Въпреки съществуването на този нов документ в законовата уредба съществува практическа неспособност за неговото издаване.
Към сегашния миг доставката на бланки за български персонални документи се реализира по контракт, подписан през 2016 година, в който не е планувана бланка на карта на чиновник в конструкция на НАТО и на подвластно лице, заради което не са налице условия за издаване на такива документи. Такава бланка се планува да бъде направена при осъществяване на процедура за избор на реализатор по публичната поръчка за осъществяване на Модел за централизирано персонализиране на български персонални документи потомство 2019, утвърден от Министерския съвет, добавя организация " Фокус ".
Издаването на този тип документи може да стартира най-рано в средата на 2020 година след стартиране в употреба на новата система за издаване на български персонални документи. Идеята на измененията е до съществуването на техническа опция за издаване на карти да се сътвори бърз и елементарен механизъм за споразумяване на пребиваването на задграничните военнослужещи от НАТО, цивилния съставен елемент и техните подвластни лица на територията на Република България. Според вносителите механизмът не би следвало да натоварва административно задграничните военнослужещи и да е елементарно използван от съответните способени структури.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР