Парламентът прие на първо четене промените в Закона за чистотата

...
Парламентът прие на първо четене промените в Закона за чистотата
Коментари Харесай

Общините ще могат да забраняват замърсяващи въздуха автомобили, прие НС на първо четене

Парламентът одобри на първо четене измененията в Закона за чистотата на атмосферния въздух. Според тях общините ще имат право да вкарват нискоемисионни зони в градовете и да не разрешават замърсяващи коли.
Предложенията плануват общинските управляващи да взимат решение да лимитират влизането в избрани региони на градовете на най-замърсяващите транспортни средства.
 ГЕРБ желае зони за непорочност на въздуха и санкции за замърсяващи коли в тях ГЕРБ желае зони за непорочност на въздуха и санкции за замърсяващи коли в тях
Местните управляващи, в лицето на общинските препоръки, да могат да лимитират придвижването на замърсяващи коли, както и да постановат такси...
Предвижда се тази мярка да се ползва в общините, където автомобилният трафик е по-интензивен и транспортните средства оказват по-голямо въздействие върху качеството на въздуха.
От Българска социалистическа партия кардинално поддържат предложенията, само че считат, че би трябвало да се създадат разбори, с цел да се разбере дали подобен тип ограничения ще доведат в действителност до по-чист въздух.
От ГЕРБ акцентираха, че такива разбори има. Отчетоха, че е реализирано доста, само че има още какво да се прави, представени от Българска национална телевизия.
Припомниха за вложенията в градския превоз за по-чист въздух, както и подмяната на горивните устройства в семействата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР