Парламентът отхвърли проекта за решение за произвеждане на избори за

...
Парламентът отхвърли проекта за решение за произвеждане на избори за
Коментари Харесай

Край на варианта за нова Конституция, ВНС няма да се свиква

Парламентът отхвърли плана за решение за производство на избори за Велико Народно събрание/ВНС/ за приемане на нова Конституция. Гласуваха общо 212 депутати, съобщи Българска телеграфна агенция.

"За " бяха 111 народни представители - ГЕРБ и "Обединени патриоти ", "против " - 93 /БСП, Движение за права и свободи и самостоятелни депутати/, осем народни представители се въздържаха.

Проектът на нов главен закон на страната и планът на решение за производство на избори за Велико Народно заседание за приемане на нова Конституция са импортирани от 127 народни представители от ГЕРБ, "Обединени патриоти ", "ВОЛЯ - Българските родолюбци " и нечленуващи в парламентарни групи.

От опозицията оповестиха плана на нов главен закон на страната като следващия удар против демокрацията и държавността.

"Днес имате късмет да получите оставката на премиера Борисов и доста необичайно вие, опозицията, се противопоставяте на този късмет ", разясниха от ГЕРБ.

"Парламентарният спор беше нужен, мястото му е в пленарната зала, а не по площадите, безапелационни са ръководещите.Трябва да подсигуряваме промяна и обществото е узряло ", опазиха решението си да бъдат съвносители "Обединени патриоти ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР