Парламентът отхвърли искането на Възраждане за създаването на временна комисия

...
Парламентът отхвърли искането на Възраждане за създаването на временна комисия
Коментари Харесай

НС реши да няма временна комисия за COVID мерките

Парламентът отхвърли настояването на " Възраждане " за основаването на краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на въведените на територията на Република България противоепидемични ограничения против Ковид-19.

Против предлагането гласоподаваха 64 народни представители. 30 се въздържаха, а 51 бяха " за ".

Дебатът за учредяването на комисията стартира още преди Коледа, само че времето на депутатите не стигна за гласоподаване. Така разискванията продължиха в първия работен ден след празниците. В претекстовете към плана се показва, че е нужна цялостна информация за болестта, разпространяването на вируса и въздействието на въведените противоепидемични ограничения.

Вносителите считат още, че изясняването на тези обстоятелства и условия ще даде изясненост на всички дейности на ръководещите и ще насочи бъдещото ръководство на рецесията в вярната посока.

По време на дебата Георги Михайлов от Българска социалистическа партия уточни, че не е належащо да се разводнява тематиката с Ковид-19, като акцентира, че тя е в прерогативите на Министерството на здравеопазването.

Елена Гунчева от " Възраждане " настоя, че би трябвало да има по-подробна информация за ограниченията, които работят. Тя счита, че има безредица при ръководството на рецесията. Лидерът на партията - Костадин Костадинов, разяснява, че би трябвало да е ясно кой носи отговорност, осведоми Българска телеграфна агенция.

При изявлението си от парламентарната естрада Хасан Адемов от Движение за права и свободи подчертава върху опазването освен на персоналното, само че и на публичното здраве. Той съобщи, че анулацията на част от ограниченията крие заплаха за здравето на обществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР