Парламентът окончателно прие в събота вечерта текста за удължаване на

...
Парламентът окончателно прие в събота вечерта текста за удължаване на
Коментари Харесай

Франция удължава извънредното положение до 10 юли

Парламентът дефинитивно одобри в събота вечерта текста за удължение на изключителното състояние до 10 юли във Франция, изправена пред епидемията от ковид, с дефинитивно гласоподаване в Националното заседание, написа " Le Figaro ".
Сенатът на дясното болшинство даде зелена светлина по-рано, след компромис в комисията сред депутати и сенатори по този сензитивен текст.
Президентът Еманюел Макрон към този момент разгласи, че ще сезира Конституционния съвет за надзор на този закон, до момента в който опозицията се тормози от рестриктивните мерки на публичните свободи.
Преди дни френският президент съобщи в телевизионно изявление, че до началото на юни би трябвало да се знае дали Франция е предотвратила нов напор на случаи на COVID-19, които могат да затрупат лечебните заведения. " Ще ограничим огромните интернационалните пътувания, даже през летните ваканции. Ще останем измежду европейците и може би ще би трябвало да ограничим това още повече. "
Според президентът е прекомерно рано да се каже дали почивките ще са вероятни това лято, даже когато страната приготвя последователно унищожаване на двумесечното блокиране поради ковид.
В момента в страната броят на инфектираните е 176 782 души. Според данните на Университета " Джонс Хопкинс " смъртните случаи са 26 313, а излекуваните - 56 148 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР