Парламентът одобри възстановяване на Висшето военновъздушно училище Георги Бенковски в

...
Парламентът одобри възстановяване на Висшето военновъздушно училище Георги Бенковски в
Коментари Харесай

Парламентът реши да се възстанови училището за летци в Долна Митрополия

Парламентът утвърди възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия, 17 години откакто бе закрито.

Единодушно с 87 гласа депутатите гласоподаваха " за " разкриване на висше учебно заведение с название " Висше военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " " в Долна Митрополия по предложение на Министерския съвет.
Борисов: До 6 май ще бъде възобновено Военновъздушното учебно заведение Премиерът добави, че с изключение на в самолети, би трябвало да се влага и в човешки запас
Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " е държавно висше военно учебно заведение, което се основава въз основата на факултет " Авиационен " от структурата на Националния боен университет " Васил Левски ".

В него ще се образоват студенти за придобиване на висше обучение и за повишение на квалификацията.

Пилотите ще получават документ и за гражданската авиация, който ще важи също пред непознати консуматори, утвърдиха депутатите. Ще се основат условия за финансиране на образованието от национални и от непознати консуматори.
Пилоти демонстрираха умения в небето на Долна Митрополия Стотици фенове се събраха на авиошоуто в база „ Георги Бенковски ”
Създаването на Висшето военновъздушно учебно заведение е в сходство с националните и съюзни условия, написа в претекстовете си вносителят.

Предвижда се в приходната част на бюджета на висшето учебно заведение да постъпват прехвърляния от страната, финансова помощ от общините, както и дарения, спонсорство и лични доходи.

Това е стратегическо решение, тъй като в авиацията са високите технологии, в това е бъдещето, в това е принадената стойност, акцентира ръководителят на комисията по защита Константин Попов.

Смело решение, тъй като има много подводни камъни, да се възвърне учебното заведение е огромна грижа за държавното управление и за министъра на защитата, означи Валентин Радев от ГЕРБ.
Красимир Каракачанов чака да подпишем контракта за F-16 до края на юли От „ Локхийд-Мартин ” споделиха, че първите самолети ще бъдат доставени през 2021 година
Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов дефинира днешния ден като в действителност прекрасен за Българската войска, като уточни, че неточност отпреди 17 години е поправена. Сега даваме опция на всички българи, които желаят да изучат авиационната специалност, да получат това почтено обучение тук, акцентира той.

Министърът увери, че възобновяване на учебното заведение в Долна Митрополия няма да е за сметка на военния университет във Велико Търново и факултета му в Шумен. Няма да местим преподаватели, спекулациите са безпочвени, акцентира Каракачанов. Той напомни, че от дълго време упорства за възобновяване на наборната работа и, когато това се случи, ще се наложи да бъде възобновено и артилерийското учебно заведение в Шумен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР