Парламентът няма да задължава служебното правителство да внесе проект за

...
Парламентът няма да задължава служебното правителство да внесе проект за
Коментари Харесай

Парламентът няма да задължава служебното правителство да внесе проект за нов бюджет за 2023 г.

Парламентът няма да задължава служебното държавно управление да внесе план за нов бюджет за 2023 година Това взеха решение депутатите, гласувайки със 127 гласа " срещу ", 86 " за " и 1 " въздържал се " декларацията на " Продължаваме промяната ", в която се настояваше кабинетът " Донев "  да внесе нов бюджет за идната година. Декларацията на Политическа партия получи поддръжката само на " Демократична България " и Българска социалистическа партия. Отхвърлено беше и предложението за редакция за едномесечен задатък, в който служебният кабинет да приготви плана за нов бюджет. 

Междувременно, депутатите от Движение за права и свободи, " Продължаваме Промяната " и ГЕРБ-СДС влязоха в спор за размера на държавния дълг. Стигна се и до обвинявания за това, че някогашният постоянен кабинет на Кирил Петков е натрупал 15 милиарда задължения. 

" Бюджетът, който внесе служебният кабинет замразява всички приходи, замразява всички заплащания - обществени, заплата минимална, майчинство и при увеличаващите се цени и невъзможността на множеството хора да посрещнат тежките зимни месеци. Ние считаме и от началото е било по този начин, че служебният кабинет би трябвало да внесе напълно нов бюджет за 2023 година ", сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.  Според нея, отводът от внасяне на нов бюджет е  " заложен капан от президента ".  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР