Парламентът не прие констатациите в доклада на временната парламентарна комисия

...
Парламентът не прие констатациите в доклада на временната парламентарна комисия
Коментари Харесай

Парламентът не прие доклада на комисията за спиране на руския газ


Парламентът не одобри констатациите в отчета на краткотрайната парламентарна комисия за какво беше спрян съветският природен газ и какви дейности е подхванала държавната компания „ Булгаргаз “ за обезпечаване на различни доставки.

Документът въпреки всичко ще бъде предаден на способените институции.

Според заключенията на изключителната комисия „ Булгаргаз “ крие и манипулира информация за връзките с „ Газпром “ към настояването за заплащане по контракта за доставка в рубли.

Предоставените документи ускоряват подозренията, че „ Булгаргаз “ е търсила мотив за отвод от съветски газ и настояването на съветската страна е употребявано точно по този метод.

И още: след отхвърли да плащаме в рубли, обезпечените различни доставки са на повишени цени, а изборът на доставчиците е изработен по неразбираеми правила. Констатира се, че в газохранилището в Чирен се нагнетяват количества от по-скъпия газ.

По създание се прави заменяне на евтиния газ в хранилището с двойно по-скъп, което залага ценови риск за българския газов пазар и изключително за топлофикационните сдружения за идния отоплителен сезон.

Анализът на комисията установи утежняване на финансовото положение на „ Булгаргаз “. И упорства способените органи да подхващат дейности.

В пленарна зала отчетът скара депутатите. Опозицията на няколко пъти настоя и за пояснение от премиера в оставка, енергийния министър и шефа на кабинета. От Министерство на енергетиката и „ Булгаргаз “ не разясниха констатациите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР