Парламентът на Великобритания гласува за отлагане на Брекзит, съобщават британски

...
Парламентът на Великобритания гласува за отлагане на Брекзит, съобщават британски
Коментари Харесай

Парламентът на Великобритания одобри отлагане на Брекзит до 30 юни

Парламентът на Англия гласоподава за отсрочване на Брекзит, оповестяват английски медии.

413 депутати гласоподаваха в поддръжка на предлагането на държавното управление, а 202 законодатели гласоподаваха " срещу " - болшинство от 211 гласа.

В подобен случай Англия евентуално няма да напусне Европейски Съюз на 29 март. Депутатите предоставиха мандат на държавното управление на министър-председателя Тереза Мей за отсрочване на Брекзит.

Мей ще изиска от Европейски Съюз да отсрочи процеса по Член 50 от Лисабонския контракт до 30 юни 2019 година

Сега е належащо единодушието на 27-те страни членки на Европейски Съюз. Вчера основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние предизвести Лондон по време на спор в Европейския парламент, че Европейски Съюз няма да отсрочи Брекзит, в случай че английското държавно управление не уточни основателна причина за отсрочване напускането на Общността.

Предложението на държавното управление гласи, че в случай че Народното събрание прокара резолюция за одобрение на контрактуваното съглашение с Европейски Съюз и рамката за бъдещите връзки до 20 март 2019 година, кабинетът ще изиска от Общността отсрочване на Брекзит до 30 юни 2019 година за приемане на нужното законодателство за овакантяване.

Ако Камарата на общините не утвърди съглашението за овакантяване и работната рамка до 20 март, доста е евентуално на срещата на Европейския съвет на 21 март евролидерите да изискат ясна причина за всяко отсрочване и че всяко отсрочване след 30 юни 2019 година ще изисква от Англия да взе участие на изборите за Европейски парламент през май 2019 година

Преди това депутатите отхвърлиха няколко ремонти, в това число и за осъществяване на втори референдум.

Другата седмица Тереза Мей може да се опита да внесе съглашението с Европейски Съюз за трето гласоподаване в английския парламент. На 12 март законодателите отхвърлиха изменената договорка на Мей.

Гласуването завърши с 391 гласа " срещу " против 242 гласа " за ". На 15 януари 432 английски депутати против 202 гласоподаваха срещу съглашението на Мей.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР