Парламентът на Словакия одобри глоба от 10 хил. евро за

...
Парламентът на Словакия одобри глоба от 10 хил. евро за
Коментари Харесай

Солени глоби в Словакия при нарушаване на реда за ваксинация

Парламентът на Словакия утвърди санкция от 10 хиляди евро за нарушение на целта за имунизация против ковид посредством потребление на служебно състояние, оповестява локалният ефирен канал TA 3. 

Заплахата от огромни санкции, съгласно депутатите, ще обезсърчи чиновниците и медицинския личен състав на клиниките, в които се слагат ваксини против ковид, да обезпечат достъп до оскъдното лекарство на родственици и другари по нерегламентиран ред. В четвъртък шефът на Чешкия държавен медицински институт Павел Бжезовски загуби поста си за сходни злоупотреби, напомня телевизионният канал, представен от Агенция " Фокус ". 

В Словакия процесът на имунизация стартира на 26 декември, незабавно след приемането на първата партида от лекарството, създадено взаимно от Pfizer/BioNTech. В страната преди всичко се вършат имунизации на възрастни жители, пациенти с тежки хронични болести, лекари и обслужващ личен състав, които са на първа линия в битката с ковид, както и на висши чиновници, които обезпечават гладкото действие на страната и стопанската система. 

Общият брой на хората, инфектирани с ковид в Словакия, чието население е към 5,5 милиона жители, доближи 217 978 по време на епидемията. Починалите са 3 260.

От 1 януари страната внезапно стегна епидемиологичните ограничения за сигурност, ориентирани към понижаване на обществените контакти на жителите. Извънредното състояние в Словакия, оповестено на 1 октомври, би трябвало да бъде анулирано на 9 февруари. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР