Парламентът на Германия прие днес закон, който позволява внезапното въвеждане

...
Парламентът на Германия прие днес закон, който позволява внезапното въвеждане
Коментари Харесай

Германия прие закон, който позволява внезапен локдаун в зони с много заразени

Парламентът на Германия одобри през днешния ден закон, който разрешава неочакваното въвеждане на локдаун в зони с високо равнище на разпространяване на новия ковид, съобщи ДПА.

Нормативният акт бе подсилен от ръководещата огромна коалиция отпред с канцлерката християндемократ Ангела Меркел.

Вицеканцлерът Олаф Шолц от социалдемократите съобщи, че е нужна изясненост и поредност и че противоепидемичните ограничения би трябвало да са федерално, а освен на провинциално ниво.

Здравният министър Йенс Шпан дефинира епидемиологичната конюнктура като "изключително сериозна ", защото в интензивните отделения на немските лечебни заведения в този момент има 5000 пациенти. Две трети от заразяванията стават при частни срещи, означи той.

Амира Мохамед Али от крайнолявата опозиционна партия "Левите " упрекна държавното управление, че се стреми да ограничи съществени права.

От демократичната Свободна демократическа партия пък предизвестиха, че може да сезират Конституционния съд.

Одобреният закон за "аварийна спирачка " разрешава неочакваното налагане на локдаун там, където общият брой на новозаразените за седемдневен интервал е повече от 100 на 100 хиляди поданици в продължение на три следващи дни.

По време на дебатите в Бундестага полицията се намеси, с цел да приключи проява на към 8000 съперници на новите ограничавания. Според органите на реда участниците не са спазвали разпоредбите за физическа отдалеченост и не са носели маска.

Протестиращите скандираха "Мир, независимост, долу диктатурата! " и "Ние сме народът! ". На един транспарант пишеше: "Не на закона, който обезправява жителите ".

Ограничителните ограничения включват нощен полицейски час - най-оспорваната рестрикция, - както и затваряне на множеството магазини и допускане единствено на един посетител в домакинство, като децата под 14 години не се броят. Училищата би трябвало да прекратят присъственото образование, в случай че равнището на новозаразените надмине 165, а на погребенията се позволяват до 30 присъстващи.

Много от регионите в Германия са с индикатор над 100, което значи, че в случай че законопроектът бъде утвърден в този си тип и от горната парламентарна камара, Бундерата - нещо, което може да стане още довечера, - в тези елементи от страната неотложно ще бъде натрапен локдаун.

Някои политически водачи и здравни специалисти подлагат на критика комбинацията от държавни правила за справяне с епидемията в Германия, като споделят, че за хората е мъчно да ги схванат и по този начин битката са вируса се усложнява, отбелязва ДПА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР