Парламентът на Гърция одобри законопроект, позволяващ сключването на граждански бракове

...
Парламентът на Гърция одобри законопроект, позволяващ сключването на граждански бракове
Коментари Харесай

Гърция узакони еднополовите бракове

Парламентът на Гърция утвърди законопроект, допускащ сключването на цивилен бракове сред лица от един и същи пол, което беше приветствано от поддръжниците на правата на ЛГБТ общността, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Законът дава право на еднополовите двойки да подписват брак и да осиновяват деца и идва след десетилетия на акции от страна на ЛГБТ общността за тъждество на браковете в обществено консервативната балканска страна.

Гърция е една от първите православни християнски страни, която разреши такива бракове, показва Ройтерс.

" Това е исторически миг ", сподели пред Ройтерс Стела Белия, началник на групата на еднополовите родители Rainbow Families. " Това е ден на наслада. "

Законопроектът беше утвърден от 176 депутати в 300-местния парламент и ще стане закон, когато бъде оповестен в Официален държавен вестник.

Въпреки че членовете на кабинета на премиера Кириакос Мицотакис от дясноцентристката партия " Нова народна власт " се въздържаха или гласоподаваха срещу законопроекта, той получи задоволителна поддръжка от лявата съпротива в необичаен израз на междупартийно единение и макар оспорваните диспути.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР