Парламентът излезе в почивка след напрежение в залата и след

...
Парламентът излезе в почивка след напрежение в залата и след
Коментари Харесай

Отново скандал прекъсна заседанието на парламента

Парламентът излезе в отмора след напрежение в залата и откакто депутатите от Българска социалистическа партия окупираха трибуната. Ива Митева прекъсна съвещанието за 15 минути и свика Председателски съвет след искане на " Демократична България ". Подобно нещо се случи и по време на съвещанието на Народно събрание предходната сряда. Причината още веднъж стана желанието на социалистите предлагането им за актуализиране на пенсиите към 2018 година да бъде гласувано на второ четене, като се одобряват накуп измененията в Кодекса за обществено обезпечаване.

Председателят на Народното събрание Ива Митева бе безапелационна, че няма да допусне предлагането, нито ще включва спомагателни точки в дневния ред, каквито претенции бяха отправени от Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ".

" Мисля, че ясно споделих, че точката от дневния ред в сряда, беше завършила с гласуването й на първо четене. В самата оценка на въздействието към вашия законопроект, сте написали, че е нужна смяна в Закона за държавния бюджет и Закона за ДОО за 2021 година Съгласно член 19 от Закона за обществените финанси, не може да се позволява понижаване на разноски и увеличение на доходи преди началото на идната година. Дори и да бъде признат, няма да го позволи,защото сега би трябвало да стане ясно даже и признато това предложение, то не може да прояви своя резултат. Няма източник на финансиране ", съобщи още Ива Митева.



След това депутатите от Българска социалистическа партия окупираха парламентарната естрада, а Иван Ченчев от Българска социалистическа партия изиска думата и съобщи, че Ива Митева не се оправя с воденето на съвещанието и пояснява Правилника, както желае. " Г-жо ръководител, освободете в този момент мястото си. Преди малко стояхте 20 минути сама горе на президиума. Това е оценка за воденето на съвещанието ", сподели още Иван Ченчев.

" Искате да пояснявам Правилника, както вие желаете. Ще ползвам Правилника по този начин, както вие сте го приели да го ползвам ", отговори Ива Митева.

В разногласието се намеси Халил Летифов от Движение за права и свободи, съгласно който Българска социалистическа партия желаят да провалят съвещанието. " Уважаеми сътрудници, уважаема г-жо ръководител, не позволявайте на народните представители, които нарушават Правилника, на вас да споделят по какъв начин нарушавате Правилника ", съобщи още той.

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов поздрави ръководителя на Народното събрание Ива Митева, че съблюдава дневния ред. Той настоя с изключение на комисия за Росенец да бъде импортирано предложение и за следствие на градежа край Алепу като изясни, че там " може да има топла връзка и депутатът Мая Манолова ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР