Парламентът избра проф. Камен Плочев за управител на Националната здравноосигурителна

...
Парламентът избра проф. Камен Плочев за управител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Проф. Камен Плочев в новият шеф на НЗОК

Парламентът избра проф. Камен Плочев за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В гласуването участваха 206 депутати, от които 205 бяха „ за “, а един се въздържа. Мандатът на проф. Плочев ще е до 2020 година При дебатите депутати от разнообразни групи обявиха поддръжката си към проф. Плочев.

„ Един спор сред морал и напън ще бъде извоюван от морала “,

съобщи в отговор на въпроси, заложени му от депутатите проф. Плочев. „ Никога не бих направил нещо нелегално, няма административна и политическа служба, която да стои над морала, в който съм учтив “, акцентира той.

Син на народен представител печели от НЗОК

Прокуратурата ревизира за източване на пари през НЗОК

„ У учените има капацитет да мислят ексцентрично и може да оказват помощ “, сподели още той. Проф. Плочев благодари на депутатите за доверието и положителните думи. „ В най-скоро време ще стартира да ви тормозя, ще пристигам, ще споделям с вас, ще ви апелирам за подпомагане, тъй като съм единствено изпълняващ, само че никой не може да ме спре да ви осведомявам “, сподели още той.

Проф. Плочев

има намерение да сътвори звено за разбор на риска.

Това желание заяви самият той пред публицисти в Народното събрание, откакто беше определен отпред на Касата. „ Финансирането на лечебните заведения е тематика, която още не мога да разясня, без да съм се срещнал с доклади, салда, правила, механизми, методика.

Направи ми единствено усещане, че няма аналитично звено, никой не планува риска, никой не предлага разбор какво би се случило при един или различен вид, заради което ще стартира с това “, сподели Плочев. „ Първото нещо е – ще основа едно такова звено, което да ми направи разбор на изгоди, загуби, благоприятни условия и какво да създадем, с цел да балансираме системата “, добави той.

Според Плочев

би трябвало да има различен път на постигане на пациента до болнична помощ

– освен от персоналния доктор до експерта, а и от болничното заведение до експерта. „ Най-важното обаче е контролът, контролът на място, даже работа на място в самите лечебни заведения “, съобщи той.

Относно лекарствената политика новият шеф на Касата сподели, че ще се стреми оптимално доста хора да употребяват медикаменти по джоба си при този размер на финансиране.

След избора на проф. Камен Плочев отпред на НЗОК, министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров разяснява пред публицисти, че чака с доста вяра да има повече синхрон, бистрота и уместност, да вземат взаимни решения, тъй като системата е една.

Кой е проф. Камен Плочев?

Проф. Плочев има 38 години професионален опит в системата на опазването на здравето, част от които са в областта на ръководството. Той е приключил висшето си обучение в Медицинската академия – София. Има присъдена научна степен „ Доктор на науките “ по компетентност „ Инфекциозни заболявания “ от ВМА, а през 2012 година му е присъдена академична служба „ Професор “. Има следдипломна подготовка по „ Здравен мениджмънт “. Владее британски и съветски език.

Проф. Плочев има безукорен престиж и доста добра професионална известност, съобщи при представянето му в пленарната зала ръководителят на Комисията по опазване на здравето Даниела Дариткова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР