Парламентът гласува оставката на Лена Бориславова от коалицията Продължаваме промяната-Демократична

...
Парламентът гласува оставката на Лена Бориславова от коалицията Продължаваме промяната-Демократична
Коментари Харесай

`НС прекрати пълномощията на Лена Бориславова

Парламентът гласоподава оставката на Лена Бориславова от обединението „ Продължаваме промяната-Демократична България “ като депутат.

Тя беше определена за народен представител от 24 МИР – София.

Ден преди старта на новия парламент, Лена Бориславова изиска от ЦИК да бъде заличена като депутат, само че от Комисията не одобриха заявката и тя трябваше да постави клетва като народен представител, след което незабавно подаде оставка по персонални аргументи.

За оставката гласоподаваха 181 депутати. От ГЕРБ-СДС гласоподаваха 66 „ за “ и 1 „ срещу “, от ПП-ДБ – 53 „ за “ и 1 „ срещу “. От „ Възраждане “ 37 народни представители желаеха Бориславова да остане в Народното събрание и гласоподаваха „ срещу “ оставката. От Движение за права и свободи 34 депутати гласоподаваха „ за “, оставката, а от Българска социалистическа партия – 19 „ за “ и 1 „ срещу “. 11-те депутати от Има Такъв Народ гласоподаваха „ за “.

Явно президентът няма желание да даде време на парламентарно показаните партии за лъчение на държавно управление, разгласи Бориславова, незабавно откакто Народното събрание гласоподава оставката й:  

„ Както виждам консултациите са насрочват много бързо – по 2-3 политически сили в 1 ден. Явно президентът този път няма предпочитание да даде време на Народното събрание да има свободата и комфорта да излъчи в по-удобни периоди държавно управление. Но, това не значи, че ние ще бягаме от отговорност! Когато вторият мандат пристигна при нас, сигурно ще представим състав на кабинета “.

Бориславова удостовери, че напуща, с цел да работи за акцията на „ Продължаваме промяната “ на локалните избори наесен. Все още не е решено дали ще се кандидатира за вота, само че ще продължи да взе участие в екипа за договаряния с ГЕРБ-СДС: 

„ Да, ще остана в ролята си до в този момент, която е била, при нужда, по отношение на напредването на тази законодателна стратегия, защото ние сме и доста обединен и мощен екип от адвокати и сътрудници, които работят по другите начинания на „ Продължаваме промяната “ и за нас е значимо да продължаваме да се поддържаме и да сме единни в отстояването на това, което сме избрали (обещали б.р.)на гласоподавателите си “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР