Парламентът гласува на първо четене проекта за инвестиционен разход за

...
Парламентът гласува на първо четене проекта за инвестиционен разход за
Коментари Харесай

НС гласува на първо четене проекта за закупуване на още осем самолета Ф-16

Парламентът гласоподава на първо четене плана за капиталов разход за още осем самолета Ф-16. Предвидено е те да костват на България 2,6 милиарда лв..

Продължават дебатите по решението за одобрение на плана за капиталов разход за вторите Ф-16. Това, което е планувано като капиталов разход е да бъдат добити още осем изтребителя, откакто през 2019 година страната ни подписа контракт за малко над 2,2 милиарда лв. със Съединени американски щати за първите осем.

Така общо 16-те самолета би трябвало да оформят една ескадрила за българските Военновъздушни сили. В плана има планувани и три проектодоговора - за самите самолети, за авиационни управляеми ракети и за многофункционална система за разпределение на информацията. Предвидено е за разлика от първия контракт изплащането да бъде разсрочено за 10 години - до 2032 година

Към момента разпределението на поддръжката към този план в залата е ясна - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и Политическа партия застават зад този план, а Българска социалистическа партия и " Възраждане " са срещу. Вчера на гласуването в комисията по бюджет и финанси " Български напредък " се въздържаха.

Вижте повече в директното включване на Александър Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР