Парламентът единодушно прие решение по повод предлагания пакет за мобилност

...
Парламентът единодушно прие решение по повод предлагания пакет за мобилност
Коментари Харесай

Кабинетът да подкрепи превозвачите, решиха депутатите

Парламентът единомислещо одобри решение във връзка предлагания пакет за подвижност на Европейската комисия. С него депутатите задължават Министерския съвет да поддържа настояванията на българските превозвачи и да отбрани ползите им.
Предложеният от Европейска комисия пакет за подвижност планува: водачите да се прибират до родното си място на всеки три седмици; след третия ден в страна от Европейския съюз да получават колкото са ставките в съответната държава; също по този начин да нощуват в места за настаняване, а не в кабините на камионите, които са оборудвани за задачата.
Правителството изрично застава зад настояванията на сектора по отношение на "Пакет подвижност ", както зад желанието им да стачкуват. Това съобщи по-рано през седмицата министърът на превоза Ивайло Московски. Той удостовери, че ще напусне председателското място на Съвет на министрите, в случай че би трябвало да внесе текстове, които са в прорез с ползите на българските компании.
Превозвачите имат желание да проведат шествие с камиони и рейсове идната седмица, когато в София ще се съберат водачите на Европейски Съюз. От сектора прибавиха, че обмислят и други форми на митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР