Парламентът даде възможност касетъчни боеприпаси и противопехотни мини да се

...
Парламентът даде възможност касетъчни боеприпаси и противопехотни мини да се
Коментари Харесай

Ужищожаването на бг-противопехотни мини ще става и в чужбина

Парламентът даде опция касетъчни муниции и противопехотни мини да се унищожават от физически и юридически лица отвън територията на Република България.
Това стана с приемането на първо и второ четене на промени в Закона за осъществяване на Конвенцията по касетъчните муниции и Конвенцията за възбраната на потреблението, складирането, производството и прехвърлянето на противопехотни мини и за тяхното заличаване. При отпадане на нуждата за въоръжените сили да употребяват останалите на предпазване за специфични цели противопехотни мини ще се наложи и тяхното заличаване. Възможно е унищожаването да се извърши в чужбина, одобриха депутатите.

С промените се регламентират дейностите по издаването на някои позволения за заличаване и превозването на територията на Република България на касетъчните муниции и противопехотни мини. Предвидено е при заличаване на касетъчни муниции и противопехотни мини отвън рамките на страната разрешението за заличаване да се издава от способените органи по националното законодателство на страната - страна по Конвенцията по касетъчните муниции и Конвенцията за противопехотните мини. Регламентирана е опцията превозването на касетъчни муниции и противопехотните мини за заличаване да се прави от лицата, които са получили позволение за заличаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР