Парламентът да приема законодателна програма за период от 5-6 месеца

...
Парламентът да приема законодателна програма за период от 5-6 месеца
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Да приемаме законодателна програма за 5-6 месеца е правен и конституционен нихилизъм!

Парламентът да приема законодателна стратегия за интервал от 5-6 месеца е юридически нихилизъм, парламентарен нихилизъм. Никъде в правилника за организацията и активността на Народното събрание няма такава процедура. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев по време на дебатите за седмичната стратегия на Народното събрание.

Законодателната стратегия бе импортирана от Българска социалистическа партия в опитите на социалистите да създадат парламентарно болшинство за избор на кабинет. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи във вторник, че в случай че програмата бъде утвърдена, в петък ще предложи Асен Василев за министър председател и ще се опита да осъществя третия мандат за държавно управление.

Абсолютно неприемливо е Народно събрание да приема такава стратегия, споделих го и на Председателски съвет, сътрудниците от много парламентарни групи се съгласиха с това, съобщи Цонев, настоявайки точката да отпадне от програмата на Народно събрание. Със 119 гласа депутатите го поддържаха и отхвърлиха разглеждането на програмата.

Процедурите по приемане на дневния ред са тъкмо и ясно написани в правилника на Народно събрание - по какъв начин се приема, за какъв интервал от време, оптималния интервал е 2 седмици, разясни националният представител от Движение за права и свободи.

Да не приказваме, че условия за сформиране на държавно управление, не се одобряват с решения на Народното събрание. Ако някой желае да реализира ползотворно мандат, който му е връчен, би трябвало да откри метод да си сформира управническа коалиция. Не с решение на пленарна зала, безапелационен бе Цонев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР