Парламентът да гласува декларация, с която да призове служебния кабинет

...
Парламентът да гласува декларация, с която да призове служебния кабинет
Коментари Харесай

Продължаваме промяната пробва да засили натиска за нов бюджет

Парламентът да гласоподава декларация, с която да призове служебния кабинет да внесе план за бюджет ‘2023. Това предложиха от „ Продължаваме промяната “ на Българска социалистическа партия по време на взаимната им среща, отдадена на финансовата политика за следващата година.

„ Това, което е импортирано сега, не е закон за бюджета, а за удължение на някои финансови ограничения. Там няма цифри, има единствено дати. Не е допустимо по този начин да вдигнем финансовите параметри на съществуващия бюджет “ , стимулира се Асен Василев.

Затова съгласно Андрей Гюров една декларация, гласувана от пленарната зала, ще бъде явен знак към служебното държавно управление за нуждата от план за държавните финанси следващата година.

Откъм Българска социалистическа партия не пристигна явен отговор дали биха подкрепили сходен документ, само че по време на цялата среща двете партии – някогашни партньорки в ръководството демонстрираха единодушие по множеството тематики. Корнелия Нинова обаче счита, че даже и без бюджет Народното събрание въпреки всичко има механизми да трансформира в този момент настоящия през промени в други закони.

От ГЕРБ, които се срещнаха с Политическа партия през вчерашния ден, не пожелаха да дебатират тематиката с внасянето на бюджет за следващата година. Принципната позиция на партията на Бойко Борисов е, че подобен бюджет би се трансформирал в политически инструмент за предизборно наддаване.

Разговорът сред Българска социалистическа партия и Политическа партия бе отдаден напълно на финансовите въпроси. Още първоначално Кирил Петков и Корнелия Нинова си стиснаха ръцете, че тези срещи не засягат въпроса с връчването на мандатите, политическата поддръжка и съставянето на държавно управление.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР