Парламентарната комисия за ревизия на предишното управление, оглавявана от Мая

...
Парламентарната комисия за ревизия на предишното управление, оглавявана от Мая
Коментари Харесай

Осемте джуджета по пловдивски или Народен съд от Мая – комен...

Парламентарната комисия за проверка на предходното ръководство, ръководена от Мая Манолова, нагази надълбоко във водите на корупцията и проведената престъпност по високите етажи на властта в България. Едно от последните й огромни разкрития е обвързвано с Пловдив и удря непосредствено кмета Здравко Димитров. В сигнал до комисията локалният предприемач Мартин Бурнарски твърди, че е бил рекетиран от човек, който желал да вземе част от бизнеса му. След като отказал, Бурнарски, който продава понички на преместваеми обекти в Пловдив, бил подложен на тормоз и непрекъснати инспекции от Пловдивския Общински инспекторат. Служителите му споделили на ухо, че нямат нищо персонално против него, само че ползата бил „ от горе”.

Според описа на Бурнарски, той е получил непристойно предложение за съдружничество или за отчисляване на % от облагата. Твърди, че е рекетиран от авторитетен предприемач, който има връзки в ГЕРБ. В сигнала отхвърля да заяви името му, само че прецизира, че е притежател на киносалони. Историята е идеална за задачите на комисията „ Манолова” и прилича онази от схемата на Осемте джуджета. Тя би трябвало да покаже и по какъв начин с напън по места са се пълнили „ тези чекмеджета”. Засега обаче в сигнала няма никакви доказателства и съответни обстоятелства, а цялото скандално разобличаване е на правилото „ бях в банята и един човек каза…”.

Кметът Здравко Димитров към този момент изясни, че не познава предприемача Бурнарски, само че е разпоредил вътрешна инспекция по случая, с цел да се разбере, дали някой в Общината не е злоупотребил с името му. Очаква и намесата на прокуратурата, която да проверява случая. От държавното обвиняване обаче към този момент очевидно не намират задоволително учредения да се самосезират, евентуално поради неналичието на съответни обстоятелства и документи по случая.

Днес Здравко Димитров ще приказва пред медиите по случая, който към този момент е нещо приблизително сред дело в Народния съд на Мая Манолова и оклеветяваща акция от високата парламентарна естрада, целяща да внуши, че „ сестрата на кмета е к…а”. А в този момент той би трябвало да изяснява, че няма сестра.

Очаквайте детайлности от изказването на кмета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР