Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие на първо четене

...
Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие на първо четене
Коментари Харесай

Бюджетната комисия в НС прие партийната субсидия да стане 1 лв. от 1 юли

Парламентарната комисия по бюджет и финанси одобри на първо четене с 10 гласа „ за “ промени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година,, написа novini.bg.

Народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ отхвърлиха да вземат участие в гласуването.

Промените плануват размерът на държавната дотация от 1 януари до 30 юни 2019 година да бъде както до момента – 11 лева на получен автентичен глас, а от 1 юли до 31 декември 2019 година да стане 1 лева на глас.

Сред претекстовете на вносителите от Министерски съвет се показва, че с намаляването на партийните дотации ще се отговори на публичните упования за по-малко разноски от държавния бюджет за финансиране на активността на политическите партии и обединения.

Предлаганата смяна на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година в средата на годината, при публичното внимание към въпроса, е показателна за желанието на държавното управление да отговори на публичните упования. Фиксирането на дотациите в размер 1 лева за глас в годишен размер считано от 1 юли 2019 година ще понижи разноските по държавния бюджет и редуцираният разход на бюджета за второто полугодие ще бъде 1 460 402 лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР