Парламентарната група на Продължаваме промяната“ взе решение да направи крачка

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната“ взе решение да направи крачка
Коментари Харесай

ПП: Няма да издигаме кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС

Парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ взе решение да направи крачка обратно в този мощно поляризиран и фрагментиран парламент, без изразено парламентарно болшинство.

„ Ние дадохме късмет на всички парламентарни групи да се обединят към най-достойния претендент – издигнатият от Политическа партия господин Никола Минчев. Във втория рунд на гласуването той завоюва най-вече гласове от препоръчаните претенденти и все пак не успяхме да излъчим ръководител на Народното събрание през днешния ден. Тъй като се появи обвиняване, че ние пречим на опцията да се избере ръководител на Народното събрание, парламентарната група на Продължаваме Промяната направи свое съвещание и реши на утрешното гласоподаване сутринта да не издига претендент и да даде опция на останалите да проведат гласоподаване и да изберат ръководител “, сподели ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

„ Ние ясно декларирахме, че сме градивна съпротива и виждате по какъв начин се държи една градивна съпротива – няма да издигаме кандидатурата на претендента за ръководител на Народното събрание, който имаше най-вече гласове. Като съпротива ще гласуваме срещу претендента на ГЕРБ, продължава съвещанието на групата да забележим дали ще подкрепим претендент на друга политическа партия “, добави съпредседателят на Политическа партия Асен Василев. Той означи, че това е четвъртият парламент в последните две години.

„ Първите два предходната година не съумяха да излъчат държавно управление. Третият парламент предходната година доста мъчно, с големи старания, съумя да сглоби една съвсем невъзможна коалиция, която излъчи ръководител, излъчи държавно управление и стартира да взема решение проблемите на хората. Това, което видяхме юни месец тази година като държание на ГЕРБ, беше изцяло безконтролно. Те внесоха избор на съмнение, което смъкна държавното управление, спря работата на Народното събрание и това, което виждаме сега, е, че те нямат никакъв проект по какъв начин да ръководят страната. Те извършиха един проект да разрушат едно толкоз мъчно съединено държавно управление, без да имат проект какво да предложат на българските жители като опция. Сглобяването на държавно управление в подобен фрагментиран парламент, към този момент четвърти, е доста сложна и тежка задача. Миналия път две седмици вървяха обществени съвещания по 12 часа дневно с 4 разнообразни политически партии, напълно разнообразни по естество, някои от които с десетилетия бяха съперници. Въпреки тази сложна задача, ние успяхме въпреки всичко да реализираме някакво единодушие. Това единодушие разреши страната да има постоянен кабинет. В момента сме сложени в невиждана обстановка, в която имаме победител в изборите, който не може да събере единодушие дори за ръководител на Народно събрание, камо ли за кабинет.

Да свалиш държавното управление на Промяната и единственият ти проект за сформиране на кабинет да бъде да искаш поддръжка от същата партия, е малоумно “, добави Василев.

„ Днес ясно декларирахме, че ще бъдем градивна съпротива. Показваме какво значи това. Това значи, че ние вършим стъпка обратно. Но всички наши гласоподаватели са безусловно сигурни, че нашите обещания ще бъдат спазени и ние няма да създадем никакви подмолни сделки. Всичко, което ще вършим, ще го виждате пред екраните. Няма да пречим на следващия ден с в допълнение усложняване на този основен миг в България “, разяснява съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР